O David Beckham «πρέσβης» της βρετανικής μόδας

beckham-4
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2018

Θα περίμενε κανείς πως έναν τέτοιο τιμητικό ρόλο θα αναλάμβανε η σύζυγός του και σχεδιάστρια μόδας, Victoria. Όμως ο David Beckham είναι εκείνος που ανέλαβε πρόσφατα να προωθήσει την βρετανική μόδα διεθνώς. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Διαβάζουμε λοιπόν ότι τα μέλη του Βρετανικού Συμβούλιου Μόδας ευελπιστούν να εκμεταλλευτούν το όνομα και τη φήμη του Βρετανού ποδοσφαιριστή προκειμένου να προσελκύσουν νέα ταλέντα και παγκόσμιες επενδύσεις.

Γιατί, σε κάποιες χώρες, η μόδα αποτελεί εξαγώγιμο προϊόν.

Ο David Beckham, σαν νέος πρέσβης της βρετανικής μόδας, έχει αναλάβει να ενημερωθεί και να παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για το ντιζάιν, όπως και το να έρθει σε επαφή με βιοτέχνες στο Μάντσεστερ.

Ο ίδιος μίλησε για μια ευκαιρία να γνωρίσει αληθινά «μια βιομηχανία που αγαπώ» και μένει να δούμε ένα πρόσωπο που έχουμε συνηθίσει σε καμπάνιες για αρώματα, εσώρουχα, ανδρικά ρούχα, ειδικές συνεργασίες, να λειτουργεί πλέον σαν υπενθύμιση και πόλος έλξης για τη μόδα made in Britain.

Αυτό που επιδιώκει το British Fashion Council, σε μια χώρα με παράδοση στη μόδα και στην εκπαίδευση σε αυτή, είναι να ενδιαφερθούν τα νέα παιδιά, και κυρίως τα νέα αγόρια, ώστε να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χώρο της μόδας. Όπως είπε ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε πρόσφατη συνέντευξηε: «Θέλω να τα βοηθήσω να καταλάβουν ότι οι δημιουργικές ευκαιρίες είναι ανοιχτές και για εκείνα».

Ήδη ο μεγάλος γιος της οικογένειας σπουδάζει φωτογραφία στη Σχολή Parsons στη Νέα Υόρκη, ίσως το καλύτερο πανεπιστήμιο στο είδος του διεθνώς. Και ο David Beckham θα παρουσιάσει μια επίδειξη με ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ στην Κίνα και την Αμερική, την ίδια στιγμή που η γυναίκα του που συμπληρώνει 10 χρόνια ως σχεδιάστρια, θα δείξει τον Σεπτέμβριο τη νέα της συλλογή στο Λονδίνο, και όχι πλέον στη Νέα Υόρκη. Γιατί και η μόδα, απαιτεί…θυσίες.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com