Τρεις τάσεις για το καλοκαίρι

beauty-trends-6
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2018

Δεν είναι καινούργιες, οπότε καλύτερα να μην ενθουσιαστούμε. Αλλά μπορούμε σίγουρα να εμπνευστούμε από τις καλοκαιρινές τάσεις μακιγιάζ και να ερμηνεύσουμε οικείους ρόλους. Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Mποέμ. Ακόμη κι αν δεν μας ταιριάζει και τόσο ως ύφος, η δεκαετία του '70 μάς στοιχειώνει και πάλι, με σύμβολα αγάπης και ειρήνης, προσαρμοσμένα στο σήμερα. Τώρα, με το σίκουελ του Mamma Mia να δημιουργεί το κατάλληλο σάουντρακ για την ιεροτελεστία του μπουντουάρ, ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τους Άμπα.

Και πώς μεταφράζεται αυτό στο μακιγιάζ; Με γήινες, κυρίως, αποχρώσεις και ηλιοκαμμένο δέρμα. Το πατσουλί γίνεται ανάρπαστο στα αρώματα. Και αιώνιες μούσες; Άλι ΜακΓκρόου, Τζέιν Μπίρκιν, Μπιάνκα Τζάγκερ.

Προορισμοί με στιλ. Πάρος ή Αντίπαρος; Φολέγανδρος ή Σίκινος; Σπέτσες ή Ύδρα; Μύκονος ή Κέρκυρα; Κάθε απόδραση, όσο καλά και έγκαιρα οργανωμένη κι αν είναι, χρειάζεται στιλ.
Μην ξεχνάτε πως κάθε θέρετρο αναψυχής επιβάλλει τους δικούς του κανόνες μόδας, ομορφιάς, συμπεριφοράς, ακόμη κι αν πηγαίνουμε μόνο για Σαββατοκύριακο. Να ξεκινήσουμε με τα αυτονόητα; Στη Μύκονο μπορούμε να κυκλοφορούμε με ψεύτικες βλεφαρίδες, ψεύτικα μαλλιά, ψεύτικα νύχια. Η ομορφιά είναι στη διαπασών. Και στους υπόλοιπους προορισμούς; Ας προτιμήσουμε τις γαλλικές κοτσίδες, τα υγιή μαλλιά με κίνηση, το ελαφρώς ηλιοκαμμένο δέρμα, τις έντονες αποχρώσεις στα χείλη και τα νύχια, το πιο φυσικό στιλ στο μακιγιάζ.

Χέβι μέταλ στην πόλη. Οι καλοκαιρινές νύχτες είναι επιθετικές, είναι σίγουρα μεταλικές, βαμμένες χρυσές ή ασημένιες. Οτιδήποτε λάμπει, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα είναι μεταλιζέ. Επενδύστε σε μπρονζέ αντανακλάσεις, σπάστε τη λάμψη με κάτι πιο ουδέτερο, δοκιμάστε αντί για το συμβατικό λάδι για το σώμα, να το ενυδατώσετε με αιθέρια έλαια με χρυσόσκονη. Μην το παρακάνετε. Αν σας αρέσει το έντονο μακιγιάζ, καλύτερα να αποφύγετε την υπερβολή. Γιατί δεν μπορεί νααπλώνουμε χρυσή σκιά στα βλέφαρα και να προσθέτουμε κρέμα με…ρινίσματα χρυσού σε όλο το σώμα. Λίγη λάμψη μας φτιάχνει τη διάθεση. Η υπερβολή τυφλώνει.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com