Όταν ο Klein γνώρισε τον Warhol

klein-warhol-2
ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΙΟΥ 2018

Κάθε τόσο διαβάζουμε για απρόσμενες συνεργασίες στο ντιζάιν. Και τώρα που ο Calvin Klein «ανακάλυψε» τον Andy Warhol, μένει να δούμε το αποτέλεσμα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ο μινιμαλισμός είναι το ζητούμενο. Σε μια εποχή υπερπροσφοράς και κατανάλωσης, το να θέλεις να ξεχωρίσεις με μια καινούργια πρόταση, δεν είναι πάντα τόσο εύκολο.

Ακόμη κι αν είσαι ο Calvin Klein. Ο Αμερικανός σχεδιαστής αποφάσισε να δοκιμάσει να παίξει με οικεία μοτίβα και να προτείνει να δοκιμάσουμε ντιζάιν με ποπ τέχνη στο σπίτι μας.

Όσοι αγάπησαν το έργο του Αndy Warhol μπορούν να αναζητήσουν από τραπεζομάντηλα μέχρι σεντόνια με αναγνωρίσιμα μοτίβα του παρελθόντος, εμμονικά, σίγουρα χρωματιστά.

Ο Calvin Klein συνεργάστηκε με το Ίδρυμα του Andy Warhol για τη δημιουργία μιας συλλογής για το σπίτι με μαξιλαροθήκες, κουβέρτες, σερβίτσια, με το πρόσωπο του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Dennis Hopper, που υπήρξε φίλος του Andy Warhol.

Μια συνεργασία που προκύπτει λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι το περιοδικό Interview που είχε ξεκινήσει ο Warhol το 1969, δεν πρόκειται να ξανακυκλοφορήσει.

Συλλεκτικό ντιζάιν, λοιπόν, με υπογραφή Calvin Klein και ποπ άγγιγμα από τον Andy Warhol για όσους θέλουν να βρίσκουν διαφορετικές νότες για να τους υπενθυμίζουν το παρελθόν, με το στοιχείο της αφαίρεσης και έντονο μπλε στο σήμερα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com