Έχει αποχρώσεις η μόδα του δρόμου;

street-fashion
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 01 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Μας αρέσει να παρατηρούμε τι γίνεται στις διεθνείς μητροπόλεις της μόδας, αλλά και στο μετρό, στους δρόμους της πόλης γύρω μας. Θέλετε να ξεχωρίσουμε κάποιες αποχρώσεις που φοριούνται πολύ τελευταία; Tης Σάντυς Τσαντάκη.

Aνέκαθεν η μόδα του δρόμου ήταν πολύ μπροστά. Έβλεπες πράγματα στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Μιλάνο ή στη Νέα Υόρκη, που δεν τα είχες δει καν στην πασαρέλα, και μετά από λίγο καιρό θα έβρισκαν θέση και στη βιτρίνα.

Και τώρα που όλα επιτρέπονται και όλα ανατρέπονται, η μόδα του δρόμου κρύβει μια πιο μονοδιάστατη παλέτα, για να μας διευκολύνει μάλλον στην καθημερινότητά μας.

Ευκαιρία λοιπόν για το καλοκαίρι που μόλις ξεκινά αλλά και για το φθινόπωρο που έπεται, να ξεχάσουμε το μαύρο και το άσπρο, και να επενδύσουμε σε τέσσερις αποχρώσεις που δεν είναι και τόσο δύσκολες να υιοθετηθούν.

Πώς σας φαίνεται η ιδέα του καμηλό ή του καφέ; Του ροζ και του κόκκινου; Μπορείτε να αγοράσετε ένα δυνατό κομμάτι στη συγκεκριμένη απόχρωση και να το φορέσετε ξανά και ξανά με διαφορετικά αξεσουάρ, όπως συνηθίζουν μπλόγκερ και στυλίστες ανά τον κόσμο.

Στην πασαρέλα πάντως, το καφέ συχνά διεκδικεί τη θέση του ως το νέο μαύρο. Και είναι ευκολοφόρετο και συνδυάζεται τέλεια με πολλά χρώματα, αρκεί να μην το παρακάνουμε. Μπορούμε απλώς να θυμηθούμε πως φορούσε καφέ η Brigitte Bardot και να γίνουμε όσο ρετρό αντέχουμε.

Αν λοιπόν δεν τρελαινόμαστε για καφέ, υπάρχει και το καμηλό, μια πιο ήπια και γλυκιά απόχρωση, τέλεια με το ηλιοκαμμένο μας (σε λίγο) δέρμα. Διαφορετικά, δοκιμάζουμε ροζ, έντονο, παστέλ, υποτονικό, σε φορέματα, πουκάμισα, ή τοπ, αλλά και κόκκινο, το κόκκινο της επανάστασης και της αφύπνισης. Κι αν τα φορέσουμε μαζί; Καλύτερα όχι αυτή τη φορά. Η γυναικάρα με το κόκκινο προτιμά την αποκλειστικότητα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com