Ακόμη να βάλετε φυλαχτό στην τσάντα σας;

charms-5
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Τα αξεσουάρ της μόδας έχουν ξεφύγει. Ειδικά για το καλοκαίρι του 2018, οι σχεδιαστές έδειξαν στην πασαρέλα εξεζητημένες προτάσεις για όσους θέλουν να ξεχωρίζουν και όχι μόνο να παίζουν με σύμβολα στάτους. Της Σάντυς Τσαντάκη.

O κύβος του Ρούμπικ, μια δερμάτινη καρδιά, μια μπανανόφλουδα… 

Και φυλαχτά, κρεμαστά, αλυσίδες…Φανταστείτε χρωματιστά σύμβολα που πωλούνται με ή χωρίς την τσάντα, για να μπορούν να κρεμαστούν και σε άλλα αξεσουάρ που έχουμε ήδη, αλλάζοντας το στιλ στη στιγμή.

Το περίεργο στην ιστορία με τα φυλαχτά τσάντας είναι ότι προτείνονται πλέον και για τους άνδρες και μάλιστα από σχεδιαστές όπως ο Paul Smith, που μέχρι πρότινος έπαιζε αποκλειστικά με περίεργα μανικετόκουμπα.

Αν κρίνουμε όμως από το μάρκετινγκ που κρύβεται πίσω από τη βιομηχανία μόδας, το καλό με τα στολίδια που κρέμονται από την τσάντα μας είναι πως δεν κοστίζουν μια περιουσία, μπορούμε να τα βρούμε πλέον παντού και όχι απαραίτητα μόνο από τους οίκους, οπότε δεν χάνουμε τίποτα να δοκιμάσουμε μια ανανέωση.

Και να αναζητήσουμε το σύμβολο, το σχήμα, το χρώμα που μας ταιριάζει. Αστέρι ή μήλο; Ασήμι ή χρυσό; Αστείο ή σοβαρό; Υπερμεγέθες ή διακριτικό; Μην προσπαθήσετε να φτιάξετε σετ. Απλά, φτιάξτε τη διάθεσή σας με ένα φυλαχτό που σας εκφράζει. Κι αν αυτό είναι μια ξεφλουδισμένη μπανάνα που σας παραπέμπει στον Andy Warhol, στους Velvet Underground, στην ποπ κουλτούρα του παρελθόντος, ακόμη καλύτερα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com