Έξυπνες συνήθειες που αδυνατίζουν

kalokairi-gunaika-nisi-kapelo-forema
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Όλοι πασχίζουν να χάσουν 1-2 περιττά κιλά (τουλάχιστον) τις καλοκαιρινές αυτές ημέρες. μαζί με την ισορροπία στη διατροφή σας, έχετευπ' όψιν κι αυτά.

Εισάγετε μικρά σνακ στην καθημερινότητα
Σίγουρα δεν πρέπδι να στραφείτε προς δίαιτες πείνας, ούτε να επιλέγετε έτοιμα σνακ που μπορεί να είναι θερμιδικές βόμβες. Επιλέξτε μικρά, συχνά και χαμηλά θερμιδικά γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και ασβέστιο. Τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά (και ο συνδυασμός αυτών) είναι καλές επιλογές.

Ανανεώστε τις ασκήσεις σας
Όταν η προπόνησή σας είναι σταθερή και επαναλαμβανόμενη για μεγάλα χρονικά διαστήματα, τότε ο οργανισμός συνηθίζει στη ρουτίνα και σε μια απόπειρα να εξισορροπήσει την κατάσταση, ενδέχεται να αυξήσει την όρεξή σας για φαγητό. Ξαφνιάστε τον με εναλλαγές αερόβιας και αναερόβιας άσκησης, εντάξτε λίγο τρέξιμο στο καθημερινό τζόγκινκ ή εμπλουτίστε την προπόνησή σας με ασκήσεις ενδυνάμωσης, όπως καθίσματα και push ups. Και το πιο σημαντικό; Μην ξεχνάτε ότι για ουσιαστικό αδυνάτισμα πρέπει να συνδυαστεί η άσκηση με σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Κοιμηθείτε ποιοτικά
Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τις δύο ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη, τη λεπτίνη και τη γκρελίνη. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα, 7 με 8 ώρες ύπνο την ημέρα μπορούν να σας γεμίσουν με ζωντάνια και να ελαττώσουν τις λιγούρες, άρα και το συνεχές τσιμπολόγημα.

Κάντε αποτοξίνωση
Οι τοξίνες που λαμβάνουμε από επεξεργασμένες, τροφές, τηγανητά κ.ο.κ. κάνουν κακό τόσο στην υγεία όσο και το βάρος, καθώς αποθηκεύονται στο λιπώδη ιστό. Απαλλαγείτε από αυτές, επιλέγοντας βιολογικά φρούτα και λαχανικά στην καθημερινότητά σας και αποφεύγοντας τις τροφές με τρανς λιπαρά.