Η χαρισματική σχεδιάστρια Kate Spade «έφυγε» σε ηλικία 55 ετών

kate-spade
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Υπήρξε από τις πιο «χρωματιστές» σχεδιάστριες μόδας. Η είδηση του θανάτου της 55χρονης δημιουργού που σύνδεσε το όνομά της με καθημερινά, δημοκρατικά αξεσουάρ, έχει προκαλέσει σοκ στον κόσμο της μόδας. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η ίδια συνήθιζε να λέει στις συνεντεύξεις της πως δεν είχε φανταστεί ποτέ να ιδρύσει τη δική της εταιρεία κατασκευής και παραγωγής αξεσουάρ όπως χαριτωμένα μολύβια, νεσεσέρ, τσαντάκια χρωματιστά, με θετικά μηνύματα, αισιόδοξα, με χιούμορ...

Κι όμως κανείς δε θα μπορούσε να έχει φανταστεί πως μια πετυχημένη σχεδιάστρια που έδινε  χαρά στις πελάτισσες της θα αποφάσιζε να βάλει τέλος στη ζωή της, στο διαμέρισμά της, στην Park Avenue, μια μέρα του Ιουνίου, αφήνοντας πίσω της ένα σημείωμα.

Η Kate Spade υπήρξε καταξιωμένη σχεδιάστρια στον κόσμο της γυναικείας μόδας, και ήδη από το 2000 και μετά είχε ασχοληθεί και  με τα ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ, χτίζοντας μια μίνι αυτοκρατορία, με λέξεις και χρώματα.

Η Kate Spade είχε γνωρίσει τον σύζυγό της, Andy Spade, στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στα μέσα της δεκαετίας του '80, εργάστηκε στο περιοδικό Mademoiselle και λάνσαρε τις δικές της τσάντες το 1993, μαζί με τον Αndy, με τον οποίο παντρεύτηκαν έναν χρόνο μετά.

Στη δεκαετία του '90 η επωνυμία δυνάμωνε όλο και περισσότερο για να αποκτήσει και…αδερφάκι στα ανδρικά με την επωνυμία Jack Spade.

Το 2006, το ζευγάρι αποφάσισε να πουλήσει τις μετοχές της εταιρείας στη Neiman Marcus, ενώ το 2017, η Kate Spade New York εξαγοράστηκε από την Coach Inc και συνέχισε να σημειώνει άνοδο στις πωλήσεις. Η Kate επέστρεψε στη μόδα πριν από δύο χρόνια με μια νέα σειρά, την Frances Valentine, όπως λέγεται η κόρη της, για την οποία αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία της, προκειμένου να αφοσιωθεί στο μεγάλωμά της...

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com