Θυμάστε τα σπίτια των κοριτσιών από το Sex & the City;

sex-and-the-city-rooms1
ΠΕΜΠΤΗ, 07 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, τελευταία θυμόμαστε όλο και πιο συχνά στιγμιότυπα από την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά και ταινία. Μήπως επειδή όλο και κάτι γράφεται για την επέτειο 20 χρόνων από την γέννηση της ιδέας; Για ριμέικ που θα γίνει, ίσως όχι με την ίδια σύνθεση; Δεν πειράζει. Ας δούμε λίγο το ντιζάιν… Της Σάντυς Τσαντάκη.

Έχουν περάσει 20 χρόνια κι όμως το συζητάμε ακόμη. Έρχονται σκηνές και στιγμιότυπα στο μυαλό από μια σειρά που απελευθέρωσε τις γυναίκες, έστω και με έναν αμερικάνικο τρόπο.

Και το ντιζάιν; Πόσο σημερινό μπορεί να είναι; Aν δούμε τις εικόνες, θα σκεφτούμε πως πολλά από τα δωμάτια, τα σκηνικά, τα αντικείμενα, θα μπορούσαν να υπάρχουν ήδη ή να βρουν μια θέση και στο δικό μας σπίτι, κι ας μην ταυτιζόμαστε με την Carrie ή τη Charlotte. 

Προτιμάτε την Miranda; Πώς ζει μια δικηγόρος στη Νέα Υόρκη; Με μινιμαλιστικές γραμμές και μπεζ καναπέδες. Μπορεί όμως να σας ταιριάζει το τέλειο μικρό διαμέρισμα της Carrie, ελαφρώς ακατάστατο πάντα, με την ειδικά διαμορφωμένη ντουλάπα.

Αλλά μπορεί να προτιμάτε το δωμάτιο με τα παπούτσια που της είχε φτιάξει μετά ο Mr Big για να …κλάψουμε, από χαρά και ενθουσιασμό. Αλλά μας άρεσαν και οι στοίβες με λευκώματα και περιοδικά.

Για τους πιο κλασικούς, υπάρχει και η πρόταση με τα σπίτια της Samantha, γιατί ήξερε να χρησιμοποιεί αναπάντεχες αποχρώσεις σε ένα μοντέρνο για την εποχή του διαμέρισμα με πολυτέλεια που ψιθυρίζει… Το σεξ και η πόλη. Και το ντιζάιν, κάπου εκεί ανάμεσα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com