Όταν το ελληνικό ντιζάιν φοράει μαγιό

resort-3
ΤΡΙΤΗ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Πέρυσι, το Greek Resort Design «έπαιζε» με υπερμεγέθεις φουσκωτές μπάλες στην πισίνα. Φέτος, άνοιξε λευκές βεντάλιες, λικνίστηκε στον ρυθμό των κοριτσιών της συγχρονισμένης κολύμβησης, φόρεσε μονοκίνι με στιλέτο και έφερε το καλοκαίρι ακόμη πιο κοντά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Και μόνο που βρίσκεσαι απόγευμα στην πισίνα του ξενοδοχείου Χίλτον, νομίζεις ότι έχει σταματήσει ο χρόνος. Ήδη η επιλογή του σκηνικού μάς είχε προϊδεάσει ευχάριστα για μια ξεχωριστή επίδειξη μόδας, προοίμιο καλοκαιριού.

Η πρόσκληση ήταν για τις 6.30 απόγευμα, για να πάρουμε τις θέσεις μας στις λευκές πολυθρόνες που είχαν στηθεί άναρχα και ταυτόχρονα σε απόλυτη γεωμετρία, γύρω από την εμβληματική πισίνα του ξενοδοχείου.

Για να δούμε, σχεδόν μία ώρα μετά, μια παράσταση μόδας με μαγιό από σύγχρονα brands που επιμένουν να παράγουν resort συλλογές εντός συνόρων, με λαμέ πατρόν, κεντήματα, κορδόνια στις πλάτες.

Μικρές ιστορίες μόδας μέσα και έξω από το νερό λοιπόν, από πέντε επωνυμίες που έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση και αυστηρό κόνσεπτ, με ευφάνταστες ονομασίες, όπως Amaris Mykonian Art Stories, Sun.Set.Go!, Maa Boo, Sognare Swimwear, It’s all Greek on me και μοντέλα που ερμήνευαν κάθε φορά έναν καινούργιο ρόλο.

Με ένα dream team στα παρασκήνια και στην προετοιμασία των κοριτσιών: ο Μιχάλης Πάντος στην επιμέλεια, δηλαδή στο στάιλινγκ, των τελικών εμφανίσεων, ο Βαγγέλης Χατζής στα μαλλιά και ο Φρέντι Καλομπράτσος στο μακιγιάζ. Το αποτέλεσμα; Κάθε brand είχε ταυτότητα, σενάριο, ροή, εξέλιξη.

Και ενδιάμεσα, με τον dj να δίνει τον ρυθμό, ρετρό τραγούδια, διασκευασμένα στο τώρα και πέντε κορίτσια της συγχρονισμένης κολύμβησης από την ομάδα Naiads να στήνουν τις δικές τους αφηγήσεις με wet look, ολόσωμα μαγιό-κοστούμια, αδιάβροχο μακιγιάζ αυτή τη φορά. Κι αν άλλαζαν ρόλους με τα μοντέλα; Ίσως την επόμενη φορά. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com