Θέλετε να μάθετε πώς γεννιούνται (και πεθαίνουν) οι τάσεις της μόδας;

pretaporter2
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Η κλισέ ερώτηση είναι «τι θα φορεθεί φέτος;». Απάντηση δεν υπάρχει. Σε μια εποχή που όλα επιτρέπονται και ανατρέπονται την επόμενη μέρα (μπορεί και την ίδια), πρέπει να είσαι γνώστης του χώρου για να μπορείς να προβλέψεις τις αληθινές τάσεις. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Μετά τις θεατρικές πρεμιέρες στο Παρίσι, την εμμονή του Λονδίνου με τη δεκαετία του '80, τις αδερφές Kardashian να στοιχειώνουν τα σόου, τον Μαραθώνιο με τις 300 επιδείξεις μόδας μόνο στο Μιλάνο και άλλες τόσες στη Νέα Υόρκη, έρχεται η στιγμή για αποκρυπτογράφηση.

Η μόδα χορεύει, παίζει θέατρο, ακούει μουσική, ονειρεύεται, σκηνοθετεί ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους.  Κάθε σχεδιαστής καλείται μέσα σε 10 λεπτά ή και λιγότερα να παρουσιάσει ό,τι οραματίστηκε τους τελευταίους έξι μήνες.

Τι να πει και η Gigi Hadid που δεν προλαβαίνει να υπογράφει συμβόλαια, με την αδερφή της, Bella, να την ακολουθεί αλλά και να την παρασύρει σε νέους ρόλους, χωρίς σενάρια, με περούκες, ψηλοτάκουνα, φωτογραφήσεις υψηλών προδιαγραφών... Kαι η Chiara Ferragni αποθεώνεται, σε κάθε της βήμα, ενώ η Alicia Vikander απολαμβάνει τη θέα από την πρώτη σειρά. 

Το σενάριο ποικίλλει κάθε φορά. Η μόδα του ερχόμενου χειμώνα αποπνέει και αναπνέει αέρα κουτύρ. Ετερόκλητα υλικά, κάποιες φορές αναμενόμενα, ευχάριστα οικεία, ματιές πειραματικές, αξεσουάρ επιβλητικά, καπέλα σε όλα τα κεφάλια. Γούνα, πύθωνας, πλέξιγκλας. Αποχρώσεις; Φούξια, πράσινο, μπλε, πορτοκαλί.

Τσάντες; Με όλο και μεγαλύτερο όγκο. Παπούτσια; Στο ύψος των περιστάσεων. Στο σάουντρακ, ο The Weeknd και ο Kanye West. Τυχαίο; Τίποτα δεν γίνεται τυχαία στη μόδα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com