Μετά την πασαρέλα, το κίτρινο βρίσκει τη θέση του στο design

kitrino-flouo-diakosmisi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Είναι τρελοί αυτοί οι…σχεδιαστές. Εκεί που πάμε να ηρεμήσουμε, μας παροτρύνουν να φτάσουμε στα άκρα. Είστε έτοιμοι να προσθέσετε κίτρινες πινελιές στη ζωή σας; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Γρανίτα από λεμόνι ή κάπως έτσι. Όταν προηγείται μια απόχρωση στην πασαρέλα, ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα κάνει την εμφάνιση της και στο design.

Κάπως έτσι αρχίσαμε να βλέπουμε φλούο κίτρινες πινελιές σε αντικείμενα για το σπίτι, μπολ για την κουζίνα, ποτήρια, τραπεζομάντηλα, σουπλά, ακόμη και επιδαπέδια φωτιστικά.

Και ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Αν αυτό είναι το πρόβλημα, μπορείτε να χρεώσετε δημιουργούς όπως ο οίκος Gucci, αλλά και ο Jean Paul Gaultier, ο Dior, η Donatella Versace…

Το απόλυτο χρώμα του καλοκαιριού είναι το πιο φωτεινό και χαρούμενο της παλέτας, «δανεικό» κι αυτό από τη δεκαετία του '60, παλιομοδίτικο και οριεντάλ μαζί, με το κίτρινο του καναρινιού, της ελπίδας, το παστέλ λεμονί.

Δεν θα πούμε ότι το κίτρινο είναι το νέο μαύρο, γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υπερβολή, όμως το κίτρινο συνδυάζεται ιδανικά με λευκό και μας φτιάχνει αυτομάτως τη διάθεση, ειδικά αν δεν είναι παντού, ή για παράδειγμα σε έναν ολόκληρο τοίχο.

Κι ακριβώς επειδή ήταν τόσο έντονη η παρουσία του στην πασαρέλα, μάλλον θα δυσκολευτούμε να το αποφύγουμε. Το είδαμε ακόμη και σε καταλόγους με είδη για το σπίτι. Τι θα λέγατε  για αρχή να βάψουμε πέτρες από την θάλασσα με κίτρινες πινελιές σαν γκράφιτι και να γίνουν διακοσμητικά στην τραπεζαρία ή πρες-παπιέ;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com