Tι παπούτσια φοράμε στην πασαρέλα;

sandals-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Mας αρέσουν τα σανδάλια, οι σαγιονάρες, οι πρωτότυπες λύσεις για την άμμο, το βότσαλο, την θάλασσα. Μήπως έχει γίνει κάποια αλλαγή στο σενάριο; της Σάντυς Τσαντάκη

Έχετε δει πόσο αναπάντεχα ξεχωριστά είναι τα σανδάλια του φετινού καλοκαιριού; Και δεν μιλάμε μόνο για χειροποίητες λύσεις, πιστές στο αρχαιοελληνικό πνεύμα, αλλά και πιο σπορ ή μοντέρνες ιδέες.

Όπως για παράδειγμα, ασπρόμαυρα πέδιλα, πλαστικά, σαν αυτά που θα συναντούσε κανείς στην πισίνα ενός γυμναστηρίου, με λογότυπα, γράμματα, λέξεις, σύμβολα.

Υπάρχουν όμως και τα κλασικά διάφανα γοβάκια, αλλά και τα κακόγουστα πέδιλα που φοριούνται ακόμη και μέσα στο νερό για να μην πατήσουμε κανέναν… αχινό.

Αλλά το τελευταίο μπορούμε και να το αποφύγουμε. Αν και η άνεση αποτελεί λέξη-κλειδί για το στιλ, εδώ και αρκετές σεζόν, σα να ξεχάσαμε την πολυτέλεια και την απλότητα, και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να περνάμε καλά, όπου κι αν είμαστε, χωρίς να θυσιαζόμαστε για τη μόδα.

Φανταστείτε λοιπόν ότι το πλαστικό αποκτά κρύσταλλα, λαμπυρίζει μέσα στην άμμο, αποκτά ακόμη και τρύπες για να αναπνέει το πόδι μας καλύτερα. Η δεκαετία του 70 αποτελεί για μια ακόμη φορά σημείο αναφοράς για το σήμερα, ενώ το σχοινί, ο φελλός, το ξύλο, γίνονται απαραίτητα στοιχεία και υλικά για τα αξεσουάρ που εξελίσσονται σε μπεστ-σέλερ του καλοκαιριού. Το πιο εύκολο από όλα; Αναζητήστε πλαστικές σαγιονάρες, σε μεταλικές αποχρώσεις, μπρονζέ, ασημένιες ή χρυσές, κι ακόμη καλύτερα άνιμαλ-πριντ μοτίβα που πάνε με όλα. Δηλαδή το μαγιό μας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com