Μια έκθεση φέρνει την Frida Kahlo με όλη της την γκαρνταρόμπα στο μουσείο

frida-4
ΠΕΜΠΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ποιος δεν θα ήθελε να δει τη γκαρνταρόμπα της Frida Kahlo; Ειδικά σε μια έκθεση που μόλις εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Victoria&Albert στο Λονδίνο, το ενδιαφέρον είναι ακόμη μεγαλύτερο. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εξαιρετικά εύστοχος: «Frida Kahlo: Μaking Her Self Up», ίσως για να δικαιολογηθεί και το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που φιλοξενούνται σε ένα μουσείο προσωπογραφίες, μαζί με ρούχα και φυσικά προσωπικά αντικείμενα της ζωγράφου που ξεχώρισε για την αισθητική της.

Δεν περνάει μια σεζόν στη μόδα χωρίς κάτι που μας θυμίζει το μακιγιάζ, τα μαλλιά, τα αξεσουάρ, τα ρούχα, το «στάιλινγκ» της Frida Kahlo. Ευκαιρία λοιπόν να μπουν σε προθήκες μουσείου τα κοσμήματα, τα καλλυντικά, τα πανωφόρια, οι φούστες και συνολικά 200 αντικείμενα απευθείας από το σπίτι της ζωγράφου που παρέμεινε κλειστό για πέντε δεκαετίες…

Και τώρα, αγαπημένα αντικείμενα εκτίθενται εδώ και λίγες ημέρες από την La Casa Azul στο V&A. Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, αξίζει να προγραμματίσουμε ένα ταξίδι για να δούμε τη μόδα να συναντά την τέχνη, φωτογραφίες, κορσέδες με ιστορία, μια πολύχρωμη ζωή με μαύρο περιεχόμενο.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com