Ποιος σχεδιάζει σήμερα ρετρό καρέκλες;

ck-chair-4
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Και μόνο που τις βλέπεις στις εικόνες, διαπιστώνεις ότι αφηγούνται ιστορίες. Και χρειάζεται μάλλον ένας σχεδιαστής μόδας όπως είναι ο Raf Simons για να μπορεί να ζωντανέψει το τότε στο τώρα του ντιζάιν. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η έκπληξη έγινε, μαζί με τα αποκαλυπτήρια της συλλογής Cassina X Calvin Klein στην έκθεση Design Miami/Basel στην Ελβετία για να δημιουργηθεί μια μίνι συλλογή για το σπίτι που θα γράψει ιστορία και για το μέλλον.

Ένας Αμερικανός σχεδιαστής, λοιπόν, εμπνέεται από την παράδοση του παρελθόντος και υφάσματα του χθες, για να φιτάξει έπιπλα-installations, ιδανικά στημένα σε μια έκθεση, που θα θέλαμε να είναι το σαλόνι του σπιτιού μας.

Κι αν σκεφτούμε ότι ο οίκος ντιζάιν Cassina είναι ιταλικός, μπορούμε εύκολα να φανταστούμε τη σχέση εμπορικότητας και παράδοσης, μαζί με τη συμφιλίωση των χρωμάτων με άποψη.

Πρόκειται για μια σύγχρονη ανάγνωση σε μια καρέκλα με ονομασία, η Feltri, που είχε υπογράψει για πρώτη φορά ο Gaetano Pesce και τώρα είναι η σειρά του καλλιτεχνικού διευθυντή του Calvin Klein, Raf Simons, να πειραματιστεί με υφάσματα του 19ου και του 20ού αιώνα, για να λανσάρει στο εμπόριο μόλις 100 κομμάτια, που έχουν ήδη φωτογραφηθεί όσο λίγα. Κάθεται κανείς;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com