Ποιος είπε ότι οι φακίδες δεν είναι της μόδας;

fakides-4
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

H ομορφιά, όπως και η μόδα, κάνει κύκλους. Θυμάστε μια εποχή που οι φακίδες ήταν ντεμοντέ; Με τις σταρ να αποθεώνουν τώρα κάθε διαφορετική πινελιά στο πρόσωπό τους, ήρθε η στιγμή να πάρουν (και οι φακίδες) τη μεγάλη τους εκδίκηση. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Η Kylie Jenner είναι σχεδόν αγνώριστη στον λογαριασμό της στο Instagram με άβαφο σχεδόν πρόσωπο, τονισμένα φρύδια, ροζ μάγουλα και ασορτί φακίδες από το κούτελο μέχρι το πηγούνι της… Πόσα likes συγκέντρωσε η συγκεκριμένη φωτογραφία; Τουλάχιστον 7 εκατομμύρια, αν αυτό λέει κάτι.

Και αν βάλει αναζητήσει στο google: «οι φακίδες της Meghan Markle», στα αγγλικά, μάλλον θα εντυπωσιαστεί, αφού από τον γάμο της και μετά είναι η νούμερο 1 αναζήτηση στον κόσμο της ομορφιάς.

Και της ματαιοδοξίας. Η διαφορά είναι πως κανείς δεν προσπαθεί πλέον να καλύψει τις φακίδες στο πρόσωπο με πούδρα, μέικαπ, κονσίλερ, αλλά αντίθετα το ζητούμενο είναι να τις τονίσει και να τις αναδείξει.

Και αυτό είναι μάλλον ανακουφιστικό για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, που αγαπούν και αγκαλιάζουν επιπλέον τη διαφορετικότητα, αρκεί να βρεθεί ένα πρότυπο κοινής αποδοχής για να μην αισθάνονται μόνες.

Οπότε, δείτε πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες της Ariana Grande και της Christina Aguilera για να καταλάβετε πως κανείς δεν κρύβεται πλέον. Κι αν ονειρεύεστε να αποκτήσετε φακίδες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μολύβι των φρυδιών και να προσθέσετε όσες επιθυμείτε, κοντά στη μύτη, στα φρύδια και στο μέτωπο. Η selfie είναι το επόμενο βήμα.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com