Η αξία της σαρδέλας στη διατροφή μας

sardeles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αν μη τι άλλο, το ψάρι ταιριάζει στο καλοκαίρι. Γι' αυτό βάζουμε τη σαρδέλα στο πιάτο και αναλύουμε τα οφέλη της.

Τα ψάρια είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, φωσφόρου και καλών λιπαρών, που χρειάζονται στη διατροφή μας 1-2 φορές την εβδομάδα. Η σαρδέλα, συγκεκριμένα, είναι ιδιαίτερα θρεπτική, με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνη και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα της σαρδέλας έχουν πολλά οφέλη στην υγεία, παρέχοντας προστασία από καρδιαγγειακά νοσήματα, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και παίζοντας ρόλο στην μείωση του κινδύνου προσβολής από χρόνιες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα και καρκίνος.

Μπορείτε να τις απολαύσετε με διάφορους τρόπους, στο φούρνο, παστές ή ψητές, με μια πλούσια σαλάτα για έξτρα φυτικές ίνες στη διατροφή. Όσο για τις θερμίδες τους, μια μερίδα σαρδέλες ψητές αποδίδει περίπου 180 θερμίδες και μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, με μια μεγάλη σαλάτα και μια φέτα μαύρο ψωμί.