Από πότε η πρώτη σειρά στις επιδείξεις μόδας φοράει κοστούμι;

front-row-5
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Από τότε που το Παρίσι συγκεντρώνει στις επιδείξεις μόδας των ανδρικών συλλογών για το επόμενο καλοκαίρι τόσα λαμπερά ονόματα με ισχυρή άποψη για τη μόδα…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Τι πρωτότυπο. Αφού είμαι καλεσμένη στις επιδείξεις των ανδρικών συλλογών για το καλοκαίρι του 2019, τι να φορέσω; Κάτι ανδρικό, φυσικά… Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκαν μοντέλα, ηθοποιοί, τραγουδίστριες, σταρ, που βρέθηκαν πρόσφατα στο Παρίσι στην πρώτη σειρά των επιδείξεων.

Η Bella Hadid εμφανίστηκε σαν την μικρή αδερφή της Carla Bruni, με καρέ, ίσια μαλλιά πάνω από τους ώμους και κίτρινο-λαχανί, σταυρωτό κοστούμι. Η αλήθεια είναι ότι της πήγαινε πολύ και την προτιμάμε σίγουρα από τις εμφανίσεις με μίνι φορέματα που δεν αφήνουν τίποτα στην φαντασία. Τι σύμπτωση. Το ίδιο κοστούμι θα το δούμε να το φοράει αγόρι μοντέλο στην επίδειξη Dior Homme. Έκπληξη…

Η Kate Moss προτίμησε να φωτογραφηθεί ξανά και ξανά με σομόν σατέν πουκάμισο και ασορτί παντελόνα, σαν σετ πιτζάμας δηλαδή και γκρι σακάκι ριγμένο πρόχειρα από πάνω για στιλ, καθώς η Naomi Campbell διάλεξε για την εμφάνισή της στο Παρίσι ένα λευκό σταυρωτό σακάκι, με ασορτί παντελόνι, κοστούμι δηλαδή κι αυτή, μαζί με σκούρα γυαλιά ηλίου, απαραίτητο αξεσουάρ των επιδείξεων μόδας.

Η Victoria Beckham έκανε τη διαφορά, και πάλι με ανδρόγυνο στιλ, αλλά με θηλυκότητα αυτή τη φορά, γαλάζιο πουκάμισο και κόκκινο παντελόνι σε ανδρική γραμμή, με πιασμένα μαλλιά πίσω. Αλλά και η Rita Ora ακόμη, που φόρεσε εμπριμέ πουκαμίσα, για να την αναδείξει σαν φόρεμα, γρήγορα ανακαλύψαμε πως κι αυτή ήταν «κομμάτι» του σόου, ένα ανδρικό πουκάμισο με άνοιξη-καλοκαίρι πάνω του.

Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι γυναίκες, εκτός από τον τρόπο που ντύνονται; Στις φωτογραφίες τουλάχιστον, θυμίζουν εκθέματα στο Μουσείο με τα Κέρινα Ομοιώματα της Μαντάμ Τισό. Μήπως έχει σταματήσει ο χρόνος; Μεσάνυχτα στο Παρίσι. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com