Όταν η Nasa φλερτάρει με το ντιζάιν

nasa-3
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Δεν θα φανταζόμασταν ποτέ ότι η Nasa θα ενδιαφερόταν να συνεργαστεί με εταιρεία επίπλων για να λανσάρει έπιπλα για το σπίτι. Μη βιάζεστε. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2020 για να δούμε πόσο πρακτικά είναι…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Διαστημικό ντιζάιν ή κάτι τέτοιο. Ikea X NASA θα είναι η υπογραφή, και αυτό από μόνο του έχει ενδιαφέρον.

Και οι πρώτες φωτογραφίες που έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν, όχι από το διάστημα, αλλά από τον Πλανήτη Γη, μας έχουν εξιτάρει την φαντασία.

Και αυτό είναι μάλλον και το ζητούμενο. Για το λανσάρισμα μιας πρωτότυπης συλλογής και συνεργασίας, εμπνευσμένης από την ζωή στο διάστημα, με εξαιρετικά μικρά προϊόντα που θα εξελιχτούν σε…μουσειακά κομμάτια, μινιατούρες τέχνης με στιλ.

Κάπως έτσι γεννήθηκαν αναπάντεχοι συνδυασμοί, όπως γυαλί και αλουμίνιο. Γκρι και πράσινο, αντικείμενα που είναι κατάλληλα για να μπορούν να έχουν λόγο ύπαρξης σε αστικό περιβάλλον, και ειδικά σε μέρη όπου ο χώρος είναι περιορισμένος, εκεί όπου οι άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε εξαιρετικά μικρές επιφάνειες.

Και το 2020 θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της συνεργασίας του Σουηδικού κολοσσού με τη Nasa για να δούμε πώς γεννιέται μια κολεξιόν ντιζάιν με εξαιρετικά ελαφριά υλικά. Άρης καλεί Γη. 

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com