Η μπλούζα της Audrey Hepburn στην ταινία «Ωραία μου Κυρία» σε δημοπρασία

fair-lady-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Όταν πρόκειται για ταινίες που έχουν γράψει εποχή, τότε ακόμη και τα ρούχα δεν θεωρούνται απλώς μουσειακά εκθέματα αλλά κομμάτι της ιστορίας. Κι αν η Ωραία μου Κυρία είναι ξανά της μόδας; της Σάντυς Τσαντάκη.

Με τόσες δημοπρασίες και άλλες τόσες εκθέσεις, νομίζεις ότι με τα χρόνια έχουν αρχίσει και εξαντλούνται τα αποθέματα της μεγάλης οθόνης, των προσωπικών συλλογών, των μπαούλων…

Κι όμως η φαντασία, σε συνδυασμό με τη μόδα των απόλυτων ειδώλων του παρελθόντος, μας παρασύρουν σε στιλιστικές περιπέτειες, μαζί με εμμονές, που λειτουργούν συχνά σαν βάλσαμο.

Η μπλούζα που φορούσε η Audrey Hepburn στην ταινία «Ωραία μου Κυρία», με βολάν, αιθέρια, ρομαντική, ιδιαίτερη, κλασική, σιφόν, σε εδουαρδιανό στιλ, με την υπογραφή του βραβευμένου με Όσκαρ ενδυματολόγου, Cecil Beaton, δημοπρατήθηκε χθες στο Λος Άντζελες.

Δεν έχει σημασία ποιος ή ποια την αγόρασε, ούτε ποια ήταν η τιμή εκκίνησης (25.000 δολάρια). Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πάντα πως ένα κομμάτι ύφασμα μπορεί να ξυπνήσει αναμνήσεις, είναι αναγνωρίσιμο ήδη από τις λεπτομέρειες στις μανσέτες, τραγουδά The Rain in Spain stays mainly in the train και αλλάζει κάτοχο, με το σενάριο να παραμένει το ίδιο, μαζί με το ρεφρέν.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com