Πώς φαντάζεστε το σπίτι του Karl Lagerfeld;

karl-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Aσπρόμαυρες φωτογραφίες, υψηλή αισθητική, χρυσές λεπτομέρειες, καπιτονέ καναπέδες. Αλήθεια πώς φαντάζεστε το σπίτι του Karl Lagerfeld; της Σάντυς Τσαντάκη

Μόλις μάθαμε ότι και ο Karl Lagerfeld αποφάσισε να πουλήσει το σπίτι του για 10 εκατομμύρια δολάρια, θελήσαμε να μάθουμε (και να δούμε κυρίως) περισσότερες λεπτομέρειες για έναν άνθρωπο που διαμορφώνει τις τάσεις της μόδας εδώ και δεκαετίες.

Και η σχέση του με το ντιζάιν; Το σπίτι του είναι εξαιρετικά φωτογενές και καλόγουστο, όπως ήταν αναμενόμενο, και βρίσκεται στο Αμβούργο.

Έχει μόλις τρεις κρεβατοκάμαρες, χτίστηκε στη δεκαετία του '20 για έναν εφοπλιστή, θυμίζει ρωμαϊκή βίλα, θα μπορούσε να φιλοξενήσει σόου-υπερπαραγωγές, κινηματογραφικές ταινίες, είναι το ιδανικό σκηνικό για ένα ταξίδι στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον.

Τι μπορεί να χωρέσει σε 12.000 τ.μ; Ένα πελώριο σαλόνι, γκαλερί, βιβλιοθήκη, γυάλινες πόρτες που οδηγούν στον κήπο, κάτι από Chanel, κάτι από Karl, τέχνη και μόδα, υψηλή ραπτική και πρετ-α-πορτέ, μουσελίνα και μετάξι, μυστήριο και χρωματικές συμφιλιώσεις.
Γιατί ένας άνθρωπος που στήνει συλλογές με αρχή, μέση, τέλος, γνωρίζει σίγουρα να διακοσμεί και ένα σπίτι που λειτουργεί σαν καταφύγιο στον χρόνο.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com