Φτιάχνουμε τρεις πεντανόστιμες καλοκαιρινές συνταγές από την Trea

trea-foods
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αξιοποιώντας μερικά από τα καλύτερα προϊόντα που έχει να επιδείξει η χώρα μας, το μέλι, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τις ελιές, η Trea Foods μοιράζεται μαζί μας τρεις συνταγές που σίγουρα μυρίζουν… καλοκαίρι.

Η trea είναι η νέα σειρά τροφίμων της βραβευμένης ελληνικής εξαγωγικής εταιρίας, Greka Icons, η οποία αναπτύσσει την καταξιωμένη σειρά προϊόντων Navarino Icons.

Η σειρά περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές ποικιλίες, τριών κορυφαίων ελληνικών προϊόντων (εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές και μέλι) και συστήνει μια μεγάλη γκάμα διαφορετικών γεύσεων με συγκεκριμένη γεωγραφική προέλευση και εξαιρετικά υψηλή ποιότητα, έχοντας κατακτήσει την πρώτη της διάκριση στο διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό ποιότητας Olivinus, ήδη από τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας της.

Με αυτά τα προϊόντα, φτιάχνουμε τρεις υπέροχες συνταγές, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, δροσερές και πολύ… ελληνικές!

Σαλάτα με τοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό
Υλικά

400 γρ. τοματίνια, 200 γρ. μπαλάκια μοτσαρέλας (cherry-size balls), 1/4 φλ. TREA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Κορωνέικη & Αθηνοελιά, 1/4 φλ. ψιλοκομμένο βασιλικό, μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον ψιλοκομμένο βασιλικό με το TREA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Κορωνέικη και Αθηνοελιά. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες, αλάτι και πιπέρι. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστούν και να ανακατευτούν τα αρώματα τους.

Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στο μπολ. Σερβίρουμε τη σαλάτα περιχύνοντας με λίγες σταγόνες TREA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Κορωνέικη & Αθηνοελιά και μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Φέτα σαγανάκι σε φύλλο και μέλι
Υλικά
2 κομμάτια φέτας, 1 φύλλο χωριάτικο, 1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο, 1/4 κ.γ μαύρο σουσάμι, 4 κ.γ. TREA Ελληνικό μέλι Δάσους, 100ml TREA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Κορωνέικη & Μανάκι.

Οδηγίες παρασκευής
Απλώνουμε το χωριάτικο φύλλο και τοποθετούμε μέσα το κομμάτι της φέτας με απόσταση 1-2 εκ. από τις γωνίες, για να μπορούμε να το διπλώσουμε. Κόβουμε το φύλλο παράλληλα με απόσταση πάλι 1-2 εκ. από την πλάγια πλευρά σε σχέση με την πλευρά που θα το τυλίξουμε.

Με ένα πινέλο κουζίνας αλείφουμε το φύλλο με το ασπράδι αυγού, στα σημεία που θέλουμε να κολλήσει με την άλλη πλευρά του φύλλου, καθώς θα το τυλίγουμε. Γυρίζουμε το κομμάτι της φέτας προσεκτικά, τυλίγοντας το φύλλο ώστε να περάσει διπλό γύρω της και κόβουμε με το μαχαίρι το υπόλοιπο φύλλο. Κάνουμε «πακετάκι» στις γωνίες διπλώνοντας τις προς τα μέσα, χρησιμοποιώντας πάντα το πινέλο με το ασπράδι για να κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους. Τυλίγουμε το κάθε «πακετάκι» σε μεμβράνη κουζίνας και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το TREA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Κορωνέικη & Μανάκι, το αφήνουμε να ανεβάσει θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα πακετάκια της φέτας. Τα γυρίζουμε ανά 30”. Δε θα χρειαστούν πάνω από 3 λεπτά για να ροδίσουν και το φύλλο να πάρει ένα βαθύ μελί χρώμα.

Αφήνουμε τα πακετάκια της φέτας με φύλλο πάνω στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε, περιχύνουμε από πάνω το TREA Ελληνικό μέλι Δάσους και πασπαλίζουμε με το μαύρο σουσάμι.

Σαλάτα ζυμαρικών με ελιές, φέτα και ρόκα
Υλικά

500 γρ. φιογκάκια φαρφάλες, 300γρ. TREA Γαϊδουροελιές με θαλασσινό αλάτι, 2 φγ. ρόκα, 100 γρ. φέτα σε  λεπτά κομμάτια, 300γρ. TREA Ελιές Καλαμών με θαλασσινό αλάτι, 3 κ.σ. TREA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Κορωνέικη, αλάτι, πιπέρι.

Οδηγίες παρασκευής
Βράζουμε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε στα φιογκάκια, τις TREA Γαϊδουροελιές με θαλασσινό αλάτι, τις TREA Ελιές Καλαμών με θαλασσινό αλάτι καθώς και τη ρόκα.

Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με TREA Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο - Κορωνέικη. Τέλος, προσθέτουμε τα λεπτοκομμένα κομμάτια φέτας και σερβίρουμε.