Όταν ο Manolo Blahnik σχεδιάζει για τους άνδρες

manolo-4
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Τι γίνεται όταν «ο βασιλιάς των στιλέτο», Manolo Blahnik, αποφασίζει να λανσάρει στο εμπόριο ανδρικά παπούτσια; της Σάντυς Τσαντάκη

Ο Manolo Blahnik δεν είναι ένας τυχαίος υποδηματοποιός. Έγινε γνωστός από την ταινία Sex and the city και τις εκκεντρικές επιλογές της Carrie Bradshaw και των φιλενάδων της, όμως, όσες γυναίκες τον εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες, ξέρουν καλά πως όταν αγοράζεις δικά του παπούτσια, γόβες, πέδιλα, ψηλοτάκουνα μποτάκια, κάνεις επένδυση για μια ζωή.

Γιατί τόσο το δέρμα, όσο και το σχέδιο, και η εικονογράφηση που έχει προηγηθεί, μαζί με την εφαρμογή, αποτελούν εγγύηση για το παρόν και το μέλλον.

Ο ίδιος είναι ένας φιλόσοφος, με βαθειά καλλιέργεια, ένας διανοούμενος της μόδας, ο οποίος, τρέφει αγάπη για την Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και μιλάει με χαρακτηριστική άνεση έξι γλώσσες.

Στα 75 του χρόνια, δηλώνει έτοιμος να εμπνευστεί και να δημιουργήσει κάτι καινούργιο για το ανδρικό στιλ και να ανοίξει και κατάστημα αφιερωμένο αποκλειστικά στους άνδρες που δεν φοβούνται να φορέσουν κάτι ρετρό, με άποψη, και απόλυτα μοντέρνο.

Νέο εγχείρημα λοιπόν για τον σχεδιαστή που βάζει την υπογραφή του σε 600 παπούτσια τον χρόνο, τον σταματούν στον δρόμο για μια selfie με τον Manolo κι εκείνος λέει πάντα ναι για φωτογραφίες και αυτόγραφα, απεχθάνεται την πολιτική και τους πολιτικούς, λατρεύει το σινεμά και τη λογοτεχνία, για τα ανδρικά παπούτσια που σχεδιάζει μπορεί να έχει στο μυαλό του τον Gary Cooper ή απλώς ένα αγόρι με στιλ που συνάντησε στον δρόμο. Κίτρινο; Kαρό; Eμπριμέ; Mια νέα εποχή ξεκινά για τα Manolos των Goodfellas.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com