Όταν ο Jackson Pollock εμπνέει αντικείμενα ντιζάιν

pollock-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Μας αρέσουν τα χρώματα, ειδικά όταν θυμίζουν γκράφιτι σε πορσελάνη και είδη πολυτελείας, έτσι για την αντίθεση. Θέλετε να τα αναζητήσουμε ή ακόμη και να φτιάξουμε μόνοι μας; της Σάντυς Τσαντάκη

Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Θυμάστε τον Jackson Pollock και τον τρόπο που ξεσπούσε με πιτσιλιές από χρώματα πάνω σε έναν λευκό καμβά;

Aυτή μπορεί να είναι μια σύγχρονη ματιά στη ζωγραφική και το ντιζάιν του σπιτιού μας, με χαρούμενες πινελιές σε πιάτα και πιατέλες, σουπλά και λάμπες, ακόμη και σεντόνια.

Γιατί όλα ξεσπούν πάντα από μια ιδέα και μετά είναι στο χέρι μας, κυριολεκτικά αυτή τη φορά, να δοκιμάσουμε να επαναλάβουμε και να μιμηθούμε την ίδια διάθεση.
Οπότε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τέχνη έρχεται πιο κοντά στο ντιζάιν, μπορούμε απλώς να πειραματιστούμε και να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, για να αναζητήσουμε αντικείμενα τέχνης που αντέχουν στον χρόνο, δεν κοστίζουν απαραίτητα μια περιουσία και μας φτιάχνουν το κέφι από την αναρχία των χρωμάτων. Εσείς προτιμάτε την απόλυτη αρμονία; Για δοκιμάστε να ζωγραφίσετε με τέμπερες ένα λευκό πιάτο και τα ξαναλέμε.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com