Medea: η ελληνική μυθολογία τώρα και σε τσάντα

medea-2
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Eίναι Ιταλίδες και το σκέφτηκαν πρώτες. Δυο κορίτσια που πρωταγωνιστούν στην πασαρέλα, αποφάσισαν να βαφτίσουν μια συλλογή με τσάντες… Μήδεια. Θέλετε να μάθουμε και το υπόλοιπο στόρι; της Σάντυς Τσαντάκη

Στην ιστοσελίδα τους βλέπουμε ήδη την καμπάνια για το καλοκαίρι του 2019. Ένα κορίτσι, που δεν έχει καμία σχέση με το συμβατικό μοντέλο, μια σύγχρονη Μήδεια, ανέκφραστη, με κοντά μαλλιά, ελιές στο πρόσωπο και τσάντες στα χέρια, μας προϊδεάζει γι’αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει.

Eίναι δίδυμες και έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται σε διεθνές επίπεδο, γιατί σχεδίασαν την απόλυτη τσάντα της επόμενης σεζόν. Μην φανταστείτε τίποτα ιδιαίτερο, κάτι που σε τρελαίνει με την πρώτη ματιά, είναι ένα εξαιρετικά απλό πατρόν, σε διαφορετικά χρώματα και μεγέθη που άρχισε να «ανεβαίνει» στο Intagram.

Κάτι η ονομασία όμως, αλλά και τα αναγνωρίσιμα κορίτσια που άρχισαν να φωτογραφίζονται με τη… δική τους Medea, χτίζουν το προφίλ ενός νέου brand.
Και η επωνυμία, γραμμένη με μικροσκοπικά χρυσά γράμματα, είναι εμπνευσμένη όπως λένε η Giulia και Camilla Venturini από την ομώνυμη ταινία του Pier Paolo Pasolini από το 1969.

Και τη «δική» μας Μήδεια, φυσικά. Ή πως η ελληνική μυθολογία μπορεί να αποτυπωθεί σήμερα σαν ένας σύγχρονος τρόπος έκφρασης και δημιουργίας.

Τα κορίτσια λοιπόν θέλησαν να αφήσουν το δράμα για τους υπόλοιπους σχεδιαστές και να σχεδιάσουν τσάντες που μιμούνται τη λογική της σακούλας, σε εξαιρετικό δέρμα, αν και πρέπει να νιώσεις την τσάντα για να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είναι πλαστική. Το λανσάρισμα μόλις έγινε και τον Σεπτέμβριο θα δούμε τη «νέα» Medea, με την εικονογράφηση καλλιτεχνών. Σκέφτεστε γιατί δεν το σκεφτήκαμε πρώτοι εμείς;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com