Πώς θα… σωθεί το παλάτι του Μπάκιγχαμ;

buckingham-4
ΤΡΙΤΗ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Eίναι το δημοφιλέστερο αξιοθέατο του Λονδίνου, σίγουρα στην πρώτη δεκάδα. Και τώρα που όλοι μετράνε παρουσίες και απουσίες στην βασιλική βάφτιση και την υποτιθέμενη κόντρα Meghan και Kate, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει μάλλον πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί. της Σάντυς Τσαντάκη

Η βασίλισσα Ελισάβετ λοιπόν έχει δεσμευτεί να «σώσει» το παλάτι. Γιατί μπορεί να μας εντυπωσιάζει αυτό που βλέπουμε εξωτερικά, αλλά η πραγματικότητα εντός είναι πολύ διαφορετική, ή τουλάχιστον αυτό έχει διαρρεύσει.

Φανταστείτε λοιπόν ότι οι καλωδιώσεις, τα υδραυλικά, η θέρμανση, δεν έχουν αλλάξει από τη δεκαετία του 50. Παραμονεύει λοιπόν πάντοτε ο κίνδυνος μιας πιθανής πλημμύρας, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αν γίνει κάποιο βραχυκύκλωμα.

Και οι διάδοχοι, όπως ο πρίγκηπας Κάρολος, λέγεται πως δεν θέλει καν να μείνει στο παλάτι όταν ανέβει στον θρόνο, αν και δεν το έχει επιβεβαιώσει επίσημα κανείς.

Η βασίλισσα Ελισάβετ όμως έχει πλάνο. Το 2016 ανακοινώθηκε πως η ανακαίνιση θα διαρκέσει 10 χρόνια, θα κοστίσει 370 εκατομμύρια λίρες και σύμφωνα με πιο πρόσφατη ανακοίνωση, το πρώτο στάδιο της ανακαίνισης βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Όλα λοιπόν θα φτιαχτούν από την αρχή, σταδιακά και με συνέπεια, τόσο για την ασφάλεια των μελών της βασιλικής οικογένειας, όσο και του κοινού. Και η ανακαίνιση θα προσελκύσει ακόμη περισσότερους τουρίστες που θέλουν να δουν το The Crown, ζωντανά.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com