Bιβλιοθήκες με… προσωπικότητα

books-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Υπάρχουν βιβλιοθήκες που είναι εντελώς αδιάφορες και άλλες που μοιάζουν σα να είναι έτοιμες για φωτογράφηση. Τι θα λέγατε να σκηνοθετήσουμε την τέλεια βιβλιοθήκη; της Σάντυς Τσαντάκη

Τα λευκώματα μόδας μας αρέσουν πολύ, όπως και τα ταξιδιωτικά, τα βιβλία μαγειρικής, τα λευκώματα τέχνης και φωτογραφίας, οι πιο εξειδικευμένες εκδόσεις, μαζί και οι σειρές με ενδιαφέροντα εξώφυλλα, σίγουρα ανάγλυφα.

Κι αν θελήσουμε να δούμε τα βιβλία στη βιβλιοθήκη μας με μια νέα ματιά, χωρίς να κάνουμε δραστικές αλλαγές; Mπορούμε να δοκιμάσουμε να τα γκρουπάρουμε ανά είδος, χρωματικά, ανά ύψος…

Και να δούμε πόσο πιο όμορφη μπορεί να μοιάζει η βιβλιοθήκη του σπιτιού μας όταν όλα τα λευκά εξώφυλλα, έρχονται σε αντίθεση ή συμφιλίωση με τα μαύρα, τα ροζ με τα γαλάζια και τα παστέλ, τα ρετρό να είναι σε απόλυτη παράταξη.

Κι αυτό θα βοηθήσει στο να μπορούμε να βρίσκουμε πιο εύκολα τους τίτλους που αναζητάμε, μαζί με μια πιο εικαστική τοποθέτηση στον τοίχο, στο ράφι, στη συνολική εικόνα. Μήπως έχετε Ηelmut Newton; Νelly's; Dali; Kαλύτερα να κάνετε μια νέα αρχή και να βάλετε όλα τα ασπρόμαυρα λευκώματα μαζί, και τον… σουρρεαλισμό «βιτρίνα».

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com