Φτιάχνουμε τα καλύτερα σνακ για την παραλία που θα μας «κρατήσουν»

snak-paralia
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αν είστε από αυτούς που φτάνουν στη θάλασσα το πρωί και φεύγουν βράδυ, τότε μαζί με το αντηλιακό και την ψάθα σας, πρέπει να ετοιμάζετε και ταπεράκι παραλίας. Ποια σνακ, όμως, είναι τα κατάλληλα για να σας δροσίσουν και να σας χαρίσουν ενέργεια, χωρίς να σας βαρύνουν;

Φρούτα (φρέσκα και αποξηραμένα)
Τα φρούτα ενυδατώνουν χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε νερό και οι υδατάνθρακές τους θα σας χαρίσουν έξτρα ενέργεια για να ανταποκριθείτε στον ήλιο και το κολύμπι. Ταυτόχρονα, είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ τα αποξηραμένα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Καλές επιλογές είναι τα βερίκοκα, το σταφύλι, οι μπανάνες, τα μήλα και τα κεράσια.

Trail mix
Φτιάξτε ένα γευστικό μείγμα με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και σπόρους της αρεσκείας σας, ελέγχοντας τις ισορροπίες να μην είναι ούτε πολύ γλυκό, ούτε πολύ αλμυρό. Μπορείτε, για παράδειγμα, να αναμείξετε αμύγδαλα, καρύδια, σταφίδες, κολοκυθόσπορο και δημητριακά, να το βάλετε σε πλαστικό σακουλάκι μετρώντας τις μερίδες και να έχετε μια φουλ χορταστική και θρεπτική πρόταση στην παραλία.

Σάντουιτς
Φτιάξτε μικρά σάντουιτς με μίνι ψωμάκια ή πίτες ολικής άλεσης, ώστε να αποφύγετε το ψωμί του τοστ που «μουσκεύει», και παραμείνετε λιτοί, χωρίς πολλά υλικά και σάλτσες. Προσθέστε σπανάκι, λιαστές ντομάτες και λίγη γαλοπούλα και αποφύγετε μαγιονέζες, αυγά κ.ο.κ. που μπορεί να χαλάσουν στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Κομμένα λαχανικά
Μπορείτε να πάρετε μαζί σας, επίσης, «εύκολα» λαχανικά προς κατανάλωση σε τέτοιες ώρες. Ξεφλουδίστε και κόψτε στικ καρότου και αγγουριού και βάλτε τα σε τάπερ ή σακουλάκια, ώστε να μασουλίσετε αργότερα. Το σνακ αυτό είναι φουλ ενυδατικό, σας παρέχει φυτικές ίνες και βιταμίνες, ενώ ταυτόχρονα το καρότο φροντίζει για το μαύρισμά σας.

Ποπ κορν
Πριν φύγετε για την παραλία, φτιάξτε μερικά ποπ κορν με λάδι, χωρίς βούτυρο και χωρίς να τα αλατίσετε πολύ και πάρτε τα μαζί σας σε ατομική μερίδα σε ένα σακουλάκι. Θα δώσουν… κινηματογραφική χροιά στο μπάνιο σας και θα σας χαρίσουν φυτικές ίνες, που θα σας κρατήσουν χορτάτους.

Σαλάτα με ζυμαρικά
Αν θελήσετε κάτι πιο γκράντε για την ολοήμερη απόδραση στη θάλασσα, φτιάξτε μια σαλάτα με πένες. Βράστε τες από το προηγούμενο βράδυ και πριν φύγετε προσθέστε τους πιπεριές, ελαιόλαδο, φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και ντοματίνια. Βάλτε τη σε τάπερ σε μια μικρή μερίδα, έτσι ώστε να μην «φουσκώσετε» όταν την καταναλώσετε και απολαύστε την όταν πεινάσετε. Φροντίστε να αφήσετε λίγο χρόνο προτού ξαναβουτήξετε στη θάλασσα μετά την κατανάλωσή της και αποφύγετε τις βουτιές.

Μπάρες δημητριακών
Είναι ανάλογες του trail mix, μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας ή να τις αγοράσετε έτοιμες (σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε αυτές με τη λιγότερη ζάχαρη) και αφήστε τες να σας χαρίσουν την πρωτεΐνη και τον υδατάνθρακα που χρειάζεστε.