Θέλετε να πάμε μια βόλτα μέχρι την βίλα Lysis στο Capri;

capri-4
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Όσοι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να αποδράσουμε, βλέπουμε φωτογραφίες από νησιά και παραλίες και έχουμε ήδη διακτινιστεί εκεί. Μήπως να ονειρευτούμε κάτι ακόμη πιο μοναδικό όπως μια βίλα με λυρικό όνομα; της Σάντυς Τσαντάκη

Η ιστορία θέλει έναν Γάλλο ποιητή, τον βαρόνο Jacques d'Adelswärd-Fersen που γεννήθηκε το 1905, να κληρονομεί την περιουσία του πατέρα του και να βρίσκεται στο Capri, ύστερα από ερωτική απογοήτευση και καταδίωξη από την αστυνομία, για να αλλάξει όνομα και τοποθεσία.

Και γιατί ονόμασε το οικόπεδο και την βίλα Lysis; Εμπνευσμένος από τους Πλατωνικούς διάλογους, θέλησε να εκφράσει την αγάπη του για τη ζωή, με ένα σπίτι που «φωνάζει» ποίηση, με ρομαντικές γωνιές, μια πόρτα που οδηγεί απευθείας στον κήπο, λουλούδια παντού, ένα παραμυθένιο σπίτι, σε μια παραμυθένια τοποθεσία, με μια δραματική ιστορία που κρύβεται πάντα πίσω από την απόλυτη ομορφιά.

Το 2014 ξεκίνησε ένα πρόγραμμα ανακαίνισης του σπιτιού για να λειτουργεί πλέον σαν πολιτιστικό κέντρο.
Για να ξεχάσουμε το δράμα και τις τρομακτικές ιστορίες του παρελθόντος που είθισται να συνοδεύουν ζωντανά μνημεία που κρύβουν... φαντάσματα. Η  Villa Lysis προσφέρεται σήμερα για αποδράσεις με τουριστικά «πακέτα» για trekking, γαμήλιες δεξιώσεις, και ρομαντικούς ποιητές του σήμερα με τάσεις φυγής.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com