Ποιος (δεν) φοβάται τον Roberto Cavalli;

cavalli-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Yπήρχε μια εποχή που ο Ιταλός σχεδιαστής έντυνε με τζιν και φορέματα υπερπαραγωγές, όλες τις σταρ που ήθελαν να λάμπουν. Και τώρα τι άλλαξε και ακούμε ξανά και ξανά το όνομα του οίκου Cavalli; της Σάντυς Τσαντάκη

Aπό τη στιγμή που ανέλαβε καινούργιος καλλιτεχνικός διευθυντής στον οίκο, δεν σταμάτησαν να επικοινωνούν οι στυλίστες και οι μάνατζερ αναγνωρίσιμων προσώπων από τον πλανήτη, με τους υπεύθυνους του οίκου Roberto Cavalli.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα πως στις τελευταίες ζωντανές εμφανίσεις της Beyonce και της Μariah Carey όλοι μιλούσαν μετά το σόου, για την φωνή, το ρεπερτόριο, την κίνηση, την ενέργεια, των διάσημων ερμηνευτριών, αλλά και τα λαμπερά κοστούμια τους.

Ποιος Balmain και ποιος Olivier Rousteing; O Paul Surridge έντυσε την πληθωρική Mariah Carey για την εμφάνιση της στο Λας Βέγκας, πριν από λίγες ημέρες με φόρεμα υψηλής ραπτικής του οίκου και η Beyonce φόρεσε δύο δημιουργίες Cavalli, οι οποίες, φτιάχτηκαν ειδικά για την ίδια (δηλαδή δεν θα βγουν στην παραγωγή), από τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή.

Τι γυρεύει λοιπόν ένας Βρετανός σχεδιαστής που αποφοίτησε από τη διάσημη σχολή Central Saint Martins σε έναν ιταλικό οίκο που δηλώνει ροκ; Kαινοτομία και τέχνη, πρωτοπορία και κίνηση, ρούχα ατελιέ που αφηγούνται ιστορίες. Κι αν απαιτούνται 150 ώρες κεντήματος μόνο για ένα τοπ; Ένας έμπειρος σχεδιαστής θα πρέπει να ξέρει ότι το ίδιο ρούχο δεν θα πρέπει να είναι βαρύ, για να υποστηρίζει τις χορευτικές φιγούρες και να μπορεί να βγει σε 30 δευτερόλεπτα, για να φορέσει η αγαπημένη σταρ του κοινού το επόμενο αποκαλυπτικό σύνολο. Γιατί ο διάβολος μπορεί να φορούσε και... Cavalli.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com