Από πότε άρχισαν να…ξεφουσκώνουν τα χείλη των γυναικών;

kylie-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αρκεί ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο, όπως είναι η Kylie Jenner, για να γίνει η αρχή. Και να δούμε τα κορίτσια που την θαυμάζουν να αγαπούν ξανά τη φυσική ομορφιά. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Θυμάστε τις φωτογραφίες πριν και μετά; Aυτό ακριβώς είναι το πείραμα, το στοίχημα, το παιχνίδι.

Και μπορεί κάθε τόσο να βγαίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες σταρς από το παρελθόν τους, που δύσκολα αναγνωρίζονται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μας αρέσει πάντα το αποτέλεσμα.

Και τώρα που η μικρότερη αδερφή των Kardashian ανέβασε φωτογραφία της στο Instagram χωρίς τα σαρκώδη χείλη που «φορούσε» εδώ και καιρό, όλα τα κορίτσια της ηλικίας της αλλά και μεγαλύτερες γυναίκες άρχισαν να συνειδητοποιούν την υπερβολή.

Ή αυτό τουλάχιστον θέλουμε να ελπίζουμε όσοι βλέπουμε με τρόμο τα καλοσιδερωμένα μέτωπα, τα ανέκφραστα πρόσωπα, τα αφύσικα φουσκωμένα χείλη, τη ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο.

Υαλουρονικό οξύ, μπότοξ, ενέσεις, μικρές, μεγάλες, επαναλαμβανόμενες θεραπείες, επισκέψεις ξανά και ξανά στα ίδια ιατρεία, αλλαγές στο πρόσωπο και στο σώμα που συχνά ενοχοποιούνται για θέματα υγείας και δημιουργούν τρομακτικές συνέπειες στην εικόνα των προσώπων που δεν μοιάζουν ικανοποιημένα από την όψη τους στον καθρέφτη.

Κι αν δεν πηγαίνουν σε όλα τα πρόσωπα τα τεράστια χείλη; Kι αν είναι προτιμότερο να αγαπάμε το μέσα και το έξω μας χωρίς υπερβολές; H πιο μικρή (σχεδόν) δισεκατομμυριούχος του πλανήτη τόλμησε να πει όχι. Εσείς;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com