Καλοκαιρινή σαλάτα με το χαβιάρι της φακής

beluga-3alfa
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Αξιοποιούμε τις μαύρες φακές Beluga της 3αλφα και δημιουργούμε μια ιδιαίτερη και υγιεινή σαλάτα που θα λατρέψετε.

Μικρές, λαμπερές σε σχήμα χάντρας σαν το χαβιάρι Beluga, οι φακές Beluga 3αλφα εντάσσονται διατροφικά στις υπερτροφές είναι πλούσιες σε σίδηρο, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Λόγω των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν είναι εξαιρετικά νόστιμες και μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και εύκολους τρόπους. Μπορούν να συνοδεύσουν τις κρύες σαλάτες, να σερβιριστούν σαν συνοδευτικό ενός κυρίως πιάτου, ακόμα και να μαγειρευτούν σαν κλασική σούπα.

Εμείς τις δοκιμάσαμε σε σαλάτα στην παρακάτω συνταγή. Δοκιμάστε τη!

Φακές Beluga σαλάτα

Υλικά για τις φακές Beluga

1 κούπα φακές Beluga 3αλφα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

½ κόκκινο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

1 δαφνόφυλλο

Αλάτι

Υλικά για την σαλάτα

250 γρ. ρόκα

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

250 γρ. χαλούμι ψημένο

2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

Βαλσάμικο ξύδι

¼ της κούπας ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος
Βράζουμε τις φακές για 15–20 λεπτά περίπου μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, λίγο αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Στο τέλος του βρασμού αφαιρούμε το κρεμμύδι και τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα πιάτο τοποθετούμε τη ρόκα, τις φακές, τα κομμένα ντοματίνια, την κάππαρη και το χαλούμι και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε φτιάξει αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο με το ξύδι κόκκινου κρασιού, το βαλσάμικο ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι.