Ποιος ζήτησε το Κολοσσαίο και δεν το «πήρε»;

beyonce-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Θυμάστε την ιστορία με τον οίκο Gucci και τη διεκδίκηση της Ακρόπολης για παρουσίαση ντεφιλέ μόδας; Τώρα οι αστέρες της ποπ διεκδικούν το ένα αξιοθέατο μετά το άλλο. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Πριν από λίγες ημέρες, η Beyonce, μαζί με τον σύζυγό της, βρέθηκαν στην Ιταλία. Και αντί να απολαύσουν τις συναυλίες που είχαν οργανώσει στη διάρκεια της περιοδείας τους και να γευτούν κάθε στιγμή σαν σούπερσταρ τουρίστες, ζήτησαν να τους δοθεί ειδική άδεια για να κινηματογραφήσουν ένα βίντεο-κλιπ μέσα στο Κολοσσαίο.

Όπως θα φαντάζεστε, η απάντηση υπήρξε αρνητική. Έχει όμως ενδιαφέρον να εξετάσουμε λίγο παραπάνω τη συγκεκριμένη προοπτική. Πότε λοιπόν ένα ιστορικό μνημείο ανοίγει τις πόρτες του για να συνδεθεί με κάτι καθαρά εμπορικό;

Κι αν τελικά η ποπ κουλτούρα υπαγορεύει νέους κανόνες; Kι αν δεν ενοχλούσε το να βρεθεί η Beyonce για μια συναυλία μέσα στο Κολοσσαίο, αντίθετα ανέβαζε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό της Ιταλίας;

Στο αντίποδα υπάρχει η άποψη πως ορισμένα μνημεία καλό είναι να τα κρατάμε μακριά από τους υπερβολικούς προβολείς, και από ζευγάρια που κινηματογραφούν ακόμη και τις πιο ιδιωτικές τους στιγμές.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com