Φόρεμα ή καφτάνι στις διακοπές;

kaftani
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

H μεγάλη μέρα πλησιάζει. Αντί να πονοκεφαλιάζουμε τι πρέπει να πάρουμε μαζί μας στις διακοπές, καλύτερα να φτιάξουμε μια ευέλικτη γκαρνταρόμπα ακόμη και για τον πιο αναπάντεχο προορισμό. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Έχετε προλάβει να ρίξετε μια ματιά στα μαγαζιά, στις βιτρίνες, στις εκπτώσεις; Aν παρατηρήσετε, οι κρεμάστρες είναι ακόμη φορτωμένες με εντυπωσιακά φορέματα και πληθωρικά καφτάνια.

Τι σημαίνει αυτό; Πως αν δεν έχουμε φτιάξει ακόμη την βαλίτσα μας, κι έχουμε τη διάθεση να ανανεωθούμε, μπορούμε να ανανεώσουμε το στιλ μας ριζικά.

Υπάρχουν λοιπόν δύο «σχολές» φέτος το καλοκαίρι. To κλασικό φόρεμα με ζώνη, κουμπάκια, φραμπαλάδες, εμπριμέ, και το αιθέριο καφτάνι, για όλους τους σωματότυπους, με κεντήματα, πολυχρωμία, αφαίρεση.

Τα φορέματα μπορεί και να τα έχουμε βαρεθεί. Να θέλουμε να τα έχουμε στις διακοπές μαζί μας για τη θάλασσα, την παραλία, το beach bar, μια βόλτα στη χώρα του νησιού.

Αυτό που αλλάζει με το καφτάνι είναι πως όταν το φοράμε, νιώθουμε το καλοκαίρι ακόμη πιο πολύ, ίσως γιατί το έχουμε συνδέσει με τις απόλυτες μούσες του παρελθόντος, φοριέται με κοσμήματα και φλατ παπούτσια, ειδικά όταν είναι μακρύ και κεντημένο, θυμίζει την απόλυτη στολή για μια γυναίκα που δεν τρέχει πίσω από τις τάσεις για να εντυπωσιάσει, αλλά τις δημιουργεί.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com