Πώς τιθασεύουμε τις μπούκλες;

curly-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Όταν τα μαλλιά είναι ίσια, θέλουμε να είναι ακόμη πιο ίσια, γι’αυτό και τα ταλαιπωρούμε συχνά με σίδερο, γνωστό και ως ισιωτικό. Κι αν είναι σγουρά κι ατίθασα; Για όλα υπάρχει λύση. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Nα πίνετε περισσότερο νερό την ημέρα. Αυτό τουλάχιστον μοιάζει να έχει άμεσο αποτέλεσμα για την καλύτερη υγεία και εικόνα της τρίχας, που έχει ανάγκη από σωστή ενυδάτωση για να λάμπει και να αντέχει στις…κακουχίες.

Εκείνο που πρέπει να προσέχει κανείς ιδιαίτερα, είναι η βούρτσα που χρησιμοποιεί για να ξεμπερδεύει τους κόμπους, μικρούς και μεγάλους, σε στεγνά, βρεγμένα ή νωπά μαλλιά. Επενδύστε σε μια καλή βούρτσα από σιλικόνη. 

Το κοντίσιονερ επίσης που χρησιμοποιούμε παίζει τον ρόλο του, και δεν εννοούμε την ποσότητα αλλά την ποιότητα, το είδος που ταιριάζει στον τύπο των μαλλιών μας, γιατί δεν είναι όλα εξίσου αποτελεσματικά.

Η διατροφή, όσο και αν δεν το πιστεύουμε, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όσο περισσότερα φρούτα, λαχανικά και ψάρια καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, τόσο πιο όμορφες και γυαλιστερές μπούκλες θα έχουμε.

Κι αν δεν τα καταφέρνουμε; Aν υπάρχουν ημέρες που θέλουμε να κυκλοφορούμε με καπέλο; Mια αλογοουρά ή ένα κότσος ψηλά μπορούν να μας βοηθήσουν να ησυχάσουμε για λίγο, ακόμη καλύτερα αν έχουμε βάλει λάδι ή μάσκα για περιποίηση.

Καμία τελευταία συμβουλή; Για να μην φριζάρουν τα μαλλιά, καλό είναι, μας συμβουλεύουν έμπειροι κομμωτές, να αναποδογυρίζουμε το κεφάλι μετά το στέγνωμα, για να ανοίξουμε τις φυσικές μπούκλες με τα δάχτυλα. Τι σημαίνει άφρο;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com