Tι αλλάζει στη βαλίτσα των διακοπών;

packing-3
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Kαλύτερα να ξεχάσουμε τις εποχές που τυλίγαμε παρεό στη βαλίτσα. Ήρθε η στιγμή να είμαστε λίγο πιο προνοητικές για την πιο ξένοιαστη περίοδο της χρονιάς…Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Ούτε είναι η εποχή που θα πρέπει να χαλαρώσουμε μόνο και να αφήσουμε το στιλ πίσω. Αφού μας αρέσει να είμαστε κομψές και θέλουμε να αξιοποιήσουμε ό,τι παρέμεινε παραπονεμένο στη ντουλάπα, τώρα είναι η στιγμή για να φτιάξουμε την ιδανική βαλίτσα.

Γιατί αυτό που αλλάζει στη βαλίτσα των διακοπών του φετινού καλοκαιριού είναι ότι θα πρέπει να χωράει και ολόσωμα μαγιό που μπορούν να φορεθούν το βράδυ στο νησί σαν ολόσωμα κορμάκια με ένα τζιν.

Θα πρέπει να χωράει όμως και φορέματα, με φραμπαλάδες, κίνηση, άποψη, τουλάχιστον ένα μαύρο, ένα λευκό, αλλά κι ένα κίτρινο, καφτάνια, μάξι φουστάνια και μίνι, ρούχα που φοριούνται πρωί και βράδυ, με κεντήματα ή χωρίς, καλοκαιρινά, αισιόδοξα…

Η καλοκαιρινή μας βαλίτσα θα πρέπει να έχει λίγο χώρο και για ένα τζιν, με «περίεργα» τοπ, δηλαδή κομμάτια που είναι «φωτογενή» από μόνα τους: ασύμμετρα, στράπλες, αρχαιοελληνικά, ανάγλυφα.

Και φυσικά θα πάρουμε μαζί μας τακούνια, πλατφόρμες, μποτάκια έστω, που δημιουργούν το απαραίτητο περπάτημα στα σοκάκια του προορισμού που έχουμε επιλέξει, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα στραβοπατήσουμε αλλά με τη βεβαιότητα ότι έχουμε επιλέξει να αντιμετωπίσουμε το φετινό καλοκαίρι με αυτοπεποίθηση και στιλ. Αρχαιοελληνικά σανδάλια; Φυσικά, αρκεί να είναι χρυσά. Για το βράδυ.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com