Πορτοκαλί και ντιζάιν πάνε μαζί

orange-1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Δεν είναι η απόχρωση που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ένα σπίτι. Κι όμως εδώ και λίγο καιρό το πορτοκαλί έχει αρχίσει να μας αρέσει πιο πολύ από ποτέ. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Πώς το φανταζόμαστε; Μπορεί να το βλέπουμε σε εικόνες σπιτιών σε περιοδικά ή ταινίες, όμως η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να δούμε πορτοκαλί αποχρώσεις σε τόσο γενναιόδωρες δόσεις μιας και πρόκειται για ένα ηχηρό χρώμα με μεγάλη ένταση που επιβάλλεται.

Θα το προτιμήσουμε στην εμπριμέ εκδοχή του, με λευκές ρίγες, για παράδειγμα, σε υφάσματα, στον πάγκο της κουζίνας, στον καναπέ, σε μια πολυθρόνα, σε σερβίτσια και ποτήρια.

Το πορτοκαλί ταιριάζει πολύ και σε έπιπλα για τον κήπο, μια καρέκλα έστω που μας φτιάχνει τη διάθεση ή μια αιώρα. Θα μπορούσαμε να προσθέσουμε χρώμα στο καλοκαιρινό τραπέζι με μια πορτοκαλί κανάτα για το νερό, με πορτοκαλί σουπλά που θα φτιάξουμε μόνες μας και ασορτί πιάτα.

Κι αν ήρθε η στιγμή να παίξουμε με χρώμα και στο υπόλοιπο σπίτι; Kαλύτερα να αφήσουμε τις κουρτίνες στην ησυχία τους και να δοκιμάσουμε να προσθέσουμε στοιχεία στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο μπάνιο. Στην κρεβατοκάμαρα; Ας προτιμήσουμε κάτι σε λάιμ, έτσι για την αντίθεση. Και την ηρεμία.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com