Μαθήματα στιλ από την Jackie

Jackie-2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Υπάρχουν γυναίκες που έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στη μόδα εδώ και δεκαετίες. Ειδικά η Jackie Kennedy έχει δημιουργήσει τόσες διαφορετικές αναγνώσεις στην ίδια ιστορία, που μένει κάθε φορά να τις αποκρυπτογραφήσουμε στο σήμερα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Αν η Melania Trump και η Meghan Markle ή η Kate Middleton έχουν πετύχει να συνθέτουν μονοχρωματικά παζλ με επιτυχία είναι κάτι που οφείλουν μάλλον στην πιο πολυφωτογραφημένη Πρώτη Κυρία της Αμερικής, Jackie Kennedy.

Kαι δεν μιλάμε μόνο για τα παστέλ ταγιέρ, τα γαλάζια σύνολα, τα κόκκινα φορέματα, τις τάσεις που δημιούργησε στη δεκαετία του '60, αλλά κυρίως την απόλυτη ηρεμία και ισορροπία που απέπνεε μέσα από τις στυλιστικές της επιλογές.

Και το φετινό καλοκαίρι προσφέρεται σίγουρα για μια στιγμή που θα έχει κάτι από την Jackie O, σε αυτή την περίπτωση όχι Kennedy, αλλά Onassis. Mπορούμε λοιπόν να φορέσουμε κίτρινο φόρεμα, σακάκι, παντελόνι, μπορεί και κίτρινα αξεσουάρ, τσάντα και παπούτσια και να νιώθουμε όμορφες, δυναμικές, κομψές με συνέπεια.

Τουλάχιστον στο χρωματολόγιο της μόδας. Θα φορέσουμε και ροζ σύνολα, φούξια, γαλάζια, μοβ, πράσινα, αρκεί να πρόκειται για μια απόχρωση που μας ταιριάζει και μπορούμε να υποστηρίξουμε. Δεν έχετε πειστεί ακόμη; Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στις φωτογραφίες της και βγάλτε την Jackie που κρύβετε μέσα σας.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com