Δημοπρατείται η συλλογή Berge-Saint Laurent

berge-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Υπήρξαν ένα αγαπημένο δίδυμο στη γαλλική και την παγκόσμια μόδα. Και τώρα, μετά τον θάνατό τους, ολόκληρη η συλλογή του Pierre Berge και του Υves Saint Laurent θα δημοπρατηθεί στον Οκτώβριο στο Παρίσι. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s ξέρει πως η αισθητική και των δύο δημιουργών, σε συνδυασμό με την ιστορία, την εμπειρία, τα ντοκουμέντα, το ένστικτο, θα ανεβάσουν την τιμή των έργων τέχνης στα ύψη, όπως έχει φανεί ήδη με κάθε αντικείμενο που έχει συνδεθεί με τον Yves Saint Laurent και τον σύντροφο και συνέταιρό του.

Και πού θα πάνε όλα τα χρήματα; H δημοπρασία θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ενώ από ό,τι μαθαίνουμε θα βγουν στο σφυρί όλα τα αγαπημένα αντικείμενα του Βerge και του Saint Laurent από τα δυο σπίτια στο Μαρακές και στο Παρίσι.

Μόνο ένας Picasso δεν θα δημοπρατηθεί επειδή βρέθηκε στο Centre Pompidou και έχει προγραμματιστεί να ταξιδέψει στην Ελβετία. Φανταστείτε λοιπόν πως πρόκειται για ένα μικρό μουσείο που αναζητά νέους ιδιοκτήτες.
Για να γεννηθεί ένας χορός εκατομμυρίων με λευκούς τοίχους και ένα σφυρί. Μόδα και τέχνη, πολυτέλεια και εξπρεσιονισμός. Τι θα μας έλεγαν άραγε όλα αυτά τα αντικείμενα αν μπορούσαν να μιλήσουν;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com