Υπάρχουν ειδήσεις στην καλοκαιρινή μόδα;

moda-rouxa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Eίναι μάλλον διασκεδαστικό να παρατηρεί κανείς ποιες είναι οι νέες τάσεις που γεννιούνται κάθε μέρα, για να… πεθάνουν μπορεί και την επόμενη ή την ίδια στιγμή. Της Σάντυς Τσαντάκη

Είδηση πρώτη. Ο οίκος Βurberry ανανεώνει το λογότυπο του. Και γίνεται ρετρό και φουτουριστικό μαζί, σίγουρα μοντέρνο και καινούργιο, σχεδόν μη αναγνωρίσιμο, με το πορτοκαλί και το λευκό να δεσπόζουν, σε έναν ιστορικό οίκο που ανανεώθηκε, έκανε κυματισμούς στις πωλήσεις, επέστρεψε.

Είδηση δεύτερη. Η Celine Dion φωτογραφίζεται μέσα στο καλοκαίρι, σαν μοντέλο και μούσα μαζί, με φόρεμα και μπότες σε στιλ Pretty Woman από δέρμα ή βινύλιο, πάνω από το γόνατο. Κι εκεί που νομίζαμε ότι δεν έχει τίποτα καινούργιο να προτείνει στυλιστικά, έρχεται μια μέρα που η Celine Dion ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι, όχι της μουσικής αυτή τη φορά, αλλά της μόδας.

Είδηση τρίτη. Η Kendall Jenner εμφανίζεται με τζιν και χαρακτηριστικά παπούτσια του οίκου Prada. Για να δούμε την φωτογραφία να αναπαράγεται παντού, σαν την καλύτερη διαφήμιση, για τον ιταλικό οίκο. Να ρωτήσουμε να τα συγκεκριμένα παπούτσια έχουν ήδη εξαντληθεί; Γιατί; Yπάρχει καμία αμφιβολία;

Είδηση τέταρτη. Η Bella Hadid φοράει το υπερμεγέθες φούτερ ή τι-σερτ του συντρόφου της σαν φόρεμα και δημιουργεί τη δική της αισθητική παρέμβαση. Μας αρέσει σαν ιδέα, και το έχουμε τολμήσει κι εμείς, χρόνια προτού το λανσάρει το διάσημο μοντέλο. Ειδικά αν φέρει ακόμη και το άρωμα του ανθρώπου που μας το χάρισε ή απλώς το δάνεισε, η εφαρμογή είναι και πιο πετυχημένη.

Και τι κρατάμε από όλα αυτά; Mάλλον τίποτα. Διανύουμε μια νέα εποχή, με νέες συνήθειες, και μικρές χρωματιστές πινελιές, μέσα σε έναν κόσμο μαύρο, σκούρο μπλε, με διακριτικές χαραμάδες για να φανεί το φως μέσα στο σκοτάδι.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ

www.sandytsantaki.com