Θέλετε να θυμίζουμε Γαλλίδες, ακόμη κι αν δεν μιλάμε γαλλικά;

french-4
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ανέκαθεν μας άρεσαν οι Γαλλίδες, το στιλ τους, τα μαλλιά και το μακιγιάζ τους, τα αξεσουάρ που επιλέγουν σε κάθε τους εμφάνιση. Πώς μπορούμε όμως να τις αντιγράψουμε δημιουργικά; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ειδικά τώρα που έχουμε το Instagram ως οδηγό, μπορούμε να δούμε πώς ζει, αναπνέει και κινείται η σύγχρονη Γαλλίδα. Εξακολουθεί να έχει αφέλειες, σαν την Jane Birkin, φοράει τζιν με λευκό τι-σερτ, κρατάει καλάθι και δεν βάφει πλέον τα μάτια της με μαύρο αϊλάινερ, ούτε καπνίζει βαριά τσιγάρα.

Έχουμε και την Brigitte Macron πλέον για πρότυπο, την Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, που μπορεί να τιμά ιστορικούς οίκους σε κάθε της εμφάνιση αλλά ο τρόπος που φοράει τα φορέματα και τα ταγιέρ, κρύβει πάντα μια καινούργια πρόταση.

Γιατί έχει σημασία πώς φοράς ένα κολλητό παντελόνι, με μια υπερμεγέθη μπλούζα και μαλλιά επιμελώς ατημέλητα, μαζί με τονισμένο βλέμμα. Δεν είναι τυχαίο πως την τελευταία δεκαετία έχει αυξηθεί το ενδιαφέρον μας για το στιλ των Γαλλίδων, με βιβλία και hashtags να αναλύουν με κάθε λεπτομέρεια το στιλ για να αποκτήσουμε και το κατάλληλο accent.

Do you speak Balmain? Όχι απαραίτητα. Μας αρκεί που μπορούμε να συνδυάσουμε σωστά μια μαρινιέρα με τζιν και μπαλαρίνες. Να κρατάμε ένα καλάθι από το πρωί μέχρι το βράδυ, αντί για οποιαδήποτε άλλη τσάντα.
Μπορούμε να φοράμε και λευκό τοπ με δαντέλα, σε στιλ Broderie Anglaise, με ψάθινο καπέλο και τζιν σορτς. Ποιο είναι το μυστικό; Να φαίνεται πως μόλις ξυπνήσαμε και ετοιμαστήκαμε σε 10 λεπτά. Ακόμη κι αν αυτό δεν είναι αλήθεια. Non?

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com