Ποιες είναι οι κυρίαρχες τάσεις στο κόσμημα;

kosmima-2
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Bλέπουμε τις επιδείξεις μόδας στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, αλλά τις περισσότερες φορές προσέχουμε μόνο τα ρούχα και τα αξεσουάρ. Μήπως ήρθε η στιγμή να δούμε και τα κοσμήματα του φετινού καλοκαιριού; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Το πλαστικό είναι ξανά της μόδας, δηλαδή κρύσταλα σε κολιέ, πλαστικές χάνδρες, διάφανα σκουλαρίκια από πλέξιγκλας. Plastic chic, αυτή τη φορά, με οικολογική συνείδηση. Πού θα τα δούμε; Aπό τον οίκο Hermes μέχρι την Chanel και τον Balenciaga.

 Και τα φρούτα είναι της μόδας, από έναν φωτογενή ανανά μέχρι τις κλασικές μπανάνες, στα αυτιά κυρίως, από τα καρότα των Dolce&Gabbana μέχρι τα σταφύλια του Balenciaga και τις μπανάνες του οίκου Prada που αποτελούν πλέον σήμα κατατεθέν του οίκου.

Αλλά και το ζωϊκό βασίλειο, οι πεταλούδες, τα λιοντάρια, ακόμη και τα φίδια, μας αρέσουν στην faux και την αληθινή τους εκδοχή, ακόμη καλύτερα σε γενναιόδωρες μορφές για ένα διαφορετικό σαφάρι με λάμψη.

Και οι καρφίτσες μπορούν να βγουν από τα συρτάρια και τα κουτιά τους, μαζί με λεπτεπίλεπτα κολιέ, φορεμένα όλα μαζί, σκουλαρίκια φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους, εκκωφαντικά κολιέ που μοιάζουν να χορεύουν, σαν τα χαβανέζικα αυτοσχέδια κολιέ της παιδικής μας ηλικίας. Μήπως να φτιάξουμε κάτι πιο διακριτικό από κοχύλια;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com