Προσθέτουμε πολυτέλεια στο σπίτι με πέντε τρόπους

krebatokamara-diakosmisi-fotistika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Δεν θέλουμε να υπερβάλουμε, ούτε να κάνουμε επίδειξη στάτους. Αλλά δεν θα ήταν ωραίο με πέντε απλές κινήσεις να ανανεώσουμε με άποψη το σπίτι μας και να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ζούμε σε πεντάστερο ξενοδοχείο; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Όλα ξεκινούν και όλα καταλήγουν στην κρεβατοκάμαρα. Τι θα λέγατε λοιπόν να αρχίσουμε να φροντίζουμε περισσότερο τον φωτισμό, με στρατηγικά τοποθετημένες λάμπες στην οροφή και «έξυπνα» φωτιστικά σε διαφορετικά σημεία για μια έντονα κινηματογραφική αίσθηση;

Δώστε έμφαση στις λεπτομέρειες. Και αναζητήστε έπιπλα, όπως καρέκλες και πολυθρόνες, που ξεχωρίζουν για τα πόδια τους. Και αν δεν θέλετε να μπείτε σε έξοδα, μπορείτε πάντα να ανανεώσετε τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα, με νέα καλύμματα και καινούργιες βάσεις.

Όλα είναι χρώμα. Οπότε, ακόμη κι αν το φοβάστε, προσπαθήσετε να συμφιλιώσετε για αρχή διαφορετικές αποχρώσεις που συνυπάρχουν άναρχα μέσα στον χώρο. Για να φαίνεται το σαλόνι ή η κρεβατοκάμαρα πιο πολυτελή, μπορούμε να παίξουμε με χρώματα που αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά. Γκρι, καφέ, μπλε, λευκό, μαύρο… Για αρχή. Και φυσικά όχι όλα μαζί, μέχρι τρία τη φορά.

Ένας πολυέλαιος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Και δεν είναι τυχαίο πως οι πιο επιβλητικοί χώροι κρύβουν πάντα έναν πολυέλαιο-αντίκα που προσφέρεται για φωτογράφηση και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Έργα τέχνης, με ή χωρίς κάδρο, φωτογραφίες, αφηρημένα πορτρέτα, τοπία, μπορούν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα και να αποκαλύψουν κάτι από την προσωπικότητά μας. Πόσα έργα μπορούμε να έχουμε στον τοίχο; Aνάλογα πάντα με τον χώρο, τρία έως πέντε κάδρα, είναι μάλλον ένας ιδανικός συνδυασμός. Για να μη νιώθουμε μετά ότι ζούμε σε γκαλερί ή μουσείο...

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com