Πόσο φωτογενές είναι το σπίτι του Michael Kors;

spiti
ΤΡΙΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Aυτό που περιμένεις από έναν σχεδιαστή μόδας είναι να ξέρει να φτιάχνει, εκτός από όμορφα ρούχα, και σπίτια. Τι γίνεται άραγε στην περίπτωση του Michael Kors; Της Σάντυς Τσαντάκη.

Ανήκει στη γενιά των δημιουργών που ξέρουν να χρησιμοποιούν προς όφελός τους τη δημοσιότητα. Οπότε δεν είναι λίγες οι φορές που έχει επιλέξει να φωτογραφίσει κάθε γωνιά του σπιτιού του για να μιλήσει για ντιζάιν με άποψη.

Τι να περιμένουμε να δούμε λοιπόν; Λευκά φωτιστικά με πτυχώσεις, μαύρα τραπέζια, απόλυτη γεωμετρία, ξύλο παντού, λευκές κουρτίνες, ξύλινα βάζα, λουλούδια…

Αυτά για τις ανάγκες της φωτογράφισης. Και η ουσία; Το διαμέρισμα του Michael Kors στη Νέα Υόρκη είναι ρετιρέ, με απίστευτη θέα, όπως θα περίμενε κανείς, εκεί όπου έχει επιλέξει να ζει μαζί με τον σύζυγό του, όπως φροντίζει να επαναλαμβάνει στις συνεντεύξεις του που συνοδεύονται από κοινά πορτρέτα.

Έχει μόλις δύο κρεβατοκάμαρες και την πιο όμορφη θέα από ψηλά, για να μπορεί να εμπνέεται για τις συλλογές του, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Και πού κρύβει όλες τις εικόνες της ζωής και της καριέρας του; Το αποκαλεί το δωμάτιο της...Pretty Woman, κι εκεί θα συναντήσει κανείς φωτογραφίες του Richard Avedon και του Mario Testino. Μήπως να φτιάξουμε κι εμείς ένα αντίστοιχο δωμάτιο στο σπίτι μας;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com