Θέλετε να ξεφυλλίσουμε ολοκαίνουργια βιβλία για το ντιζάιν;

chateaux
ΠΕΜΠΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Eίναι από τα ωραιότερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και στους άλλους. Φύγαμε για Γαλλία; Της Σάντυς Τσαντάκη.

To λεύκωμα με τίτλο «Chateau de Villette» φωτίζει με κάθε λεπτομέρεια τις διαχρονικές τάσεις στη γαλλική διακόσμηση. Φωτογραφημένο σε ένα ιστορικό κάστρο, στη Βουργουνδία, από τον 17ο αιώνα, βλέπουμε την αρχιτεκτονική να συναντά την τέχνη.

Και ύστερα είναι το βιβλίο για τον «Dior and his decorators» με ένα ατμοσφαιρικό εξώφυλλο που μας προϊδεάζει για το περιεχόμενό του. Τι θα δούμε; Έναν φωτογράφο μόδας που μαζί με έναν σχεδιαστή προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν την μοναδική αισθητική του Christian Dior και στον χώρο της εσωτερικής διακόσμησης, ήδη από τη δεκαετία του '30. Για να μπούμε στο ατελιέ του στην avenue Montaigne και στο σπίτι του στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Ακολουθεί το «Buckingham Palace. The Interiors» με κόκκινο εξώφυλλο για την απόλυτη πολυτέλεια. Το Παλάτι, το παραμύθι και το χάπι-εντ ή το δράμα, ανάλογα με την οπτική τού αναγνώστη. Ευκαιρία να δούμε εικόνες με την υπογραφή του φωτογράφου-αφηγητή και αναφορές σε υψηλούς καλεσμένους και υποφωτισμένες ιστορίες.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com