Eσείς πόσα κολάν κρύβετε στη ντουλάπα σας;

gunaika-gumnastiki-koiliakoi-kolan
ΚΥΡΙΑΚΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Yπήρχε μια εποχή που δεν έβλεπες τίποτε άλλο στον δρόμο, εκτός από μαύρα κολάν. Και τώρα που -ευτυχώς- έγινε και το γυμναστήριο της μόδας, κολάν σε όλες τις αποχρώσεις γίνονται ανάρπαστα. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Δεν το λέμε εμείς, οι πωλήσεις το δείχνουν. Κολάν κοντά, μακριά, εμπριμέ, μονόχρωμα, ριγέ, φλόραλ, φουτουριστικά, ρετρό. Και δεν είναι απαραίτητο να φοριούνται αποκλειστικά με αθλητικά, μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν και με μποτάκια για μια καθημερινή εμφάνιση.

Ή καλύτερα να το αποφύγουμε; Εκτός κι αν θέλουμε να ξαναθυμηθούμε τη δεκαετία του '80 και να προσαρμόσουμε τις τάσεις του τότε στο σήμερα, έχοντας στο μυαλό μας πάντα ότι δεν θα πρέπει να θυμίζουμε την Kim Kardashian και τις αδερφές της.

Από ό,τι φαίνεται πάντως, σε διεθνές επίπεδο, το 2018 είναι η χρονιά των κολάν. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν και οι πωλήσεις στα ηλεκτρονικά καταστήματα που δεν προλαβαίνουν να στοκάρουν και να ανανεώνουν το εμπόρευμά τους.

Η αλήθεια είναι ότι νιώθουμε ασφάλεια και άνεση φορώντας κολάν, είτε είμαστε στο γυμναστήριο, είτε στο σπίτι. Και μπορεί να μην αποχωριζόμαστε εύκολα και τις φαρδιές φόρμες αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με ένα εντυπωσιακό μοτίβο σε ένα κολάν με ύφασμα που αναπνέει.

Ακόμη και ιστορικοί οίκοι, όπως οι Dolce&Gabbana και o Βalenciaga, αλλά και ο Gucci, φρόντισαν να ενσωματώσουν και να λανσάρουν στις συλλογές τους πιο σπορ εκδοχές καθημερινών ρούχων για τον δρόμο και το…πιλάτες, την γιόγκα και τον μαραθώνιο. Ο οίκος Givenchy μάλιστα έβγαλε και δερμάτινο κολάν για τις κοπέλες που θέλουν να πάνε σε δείπνο απευθείας από το γυμναστήριο. Kαλύτερα να μην πούμε στον πειρασμό…

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com