Ποια θα σώσει την Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης;

fenty-3
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Καθώς οι διεθνείς μητροπόλεις του στιλ πασχίζουν να ανανεώσουν ταυτότητα και πελατολόγιο, σταρ από την πρώτη σειρά γίνονται σχεδιάστριες μόδας της μίας σεζόν. Η Rihanna ετοιμάζεται ήδη… Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κανείς δεν αναρωτιέται αν η Rihanna θα σχεδιάσει μόνη της τη συλλογή, αν ξέρει να κόβει πατρόν ή αν τα σχέδια που θα λανσάρει στην πασαρέλα είναι πρωτότυπα και διαχρονικά. Το brand Savage X Fenty δεν έχει ανάγκη από συστάσεις, επιπλέον μάρκετινγκ ή μούσα, αρκεί που το υπογράφει το κορίτσι με τα χίλια πρόσωπα.

Δεν είναι αυτό το ζητούμενο άλλωστε. Εκείνο που ενδιαφέρει το καταναλωτικό κοινό, σε παγκόσμιο επίπεδο πλέον, είναι να βλέπει αναγνωρίσιμα πρόσωπα που συνδέουν τον τρόπο που ζουν, με ρούχα, αξεσουάρ, αντικείμενα πόθου που μπορούν να αγγίξουν, να θαυμάσουν, να αποκτήσουν.

Και τώρα που ιστορικοί οίκοι μόδας και σχεδιαστές, χωρίς κάποιον κολοσσό της βιομηχανίας μόδας να τους υποστηρίζουν, διεκδικούν μια θέση στο πρόγραμμα, μένει να δούμε αν η πρόβα τζενεράλε της δημοφιλούς ποπ ερμηνεύτριας στο κλείσιμο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης θα έχει το αντίκτυπο που επιδιώκουν να αποκτήσουν οι διοργανωτές.

Έχετε αγωνία; To μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μιλήσουμε για τάσεις, γιατί κανείς δεν ασχολείται με αποχρώσεις της μόδας ή άλλα κλισέ της ορολογίας του στιλ, όταν επικρατεί το παραλήρημα για μια σταρ που αλλάζει σαν χαμαιλέοντας και θέλει να της μοιάσουμε. Εσείς φοράτε…Rihanna;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com