Με μια παλέτα το μακιγιάζ γίνεται παιχνίδι

makigiaz1
ΤΡΙΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Οι εταιρείες καλλυντικών ξέρουν πόσο θέλουμε να ξαναγίνουμε παιδιά. Γι’ αυτό και δε σταματούν να λανσάρουν στο εμπόριο σκιές και παλέτες, που μας θυμίζουν τις νερομπογιές των παιδικών μας χρόνων. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Παλιότερα δεν υπήρχαν παλέτες. Και τώρα που μπορείς να φτιάξεις ακόμη και τη δική σου παλέτα για να νιώθεις σαν επαγγελματίας μακιγιάζ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να βαφόμαστε και να πειραματιζόμαστε στον καθρέφτη με απόλυτη ελευθερία.

Μας αρέσει η ιδέα της αίσθησης που αποκτά κάθε γυναίκα που ξέρει τι θέλει, γνωρίζει αν προτιμά και αν της ταιριάζουν οι παστέλ, οι γήινες ή οι πιο έντονες αποχρώσεις και μπορεί να σχηματίσει τη δική της παλέτα, χωρίς φλυαρία, με μινιμαλιστική ή μαξιμαλιστική διάθεση.

Για τις πιο διστακτικές, υπάρχει πάντα η λύση μιας πληθωρικής παλέτας που είναι φτιαγμένη με μαεστρία, γίνεται ντεγκραντέ, ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε, παίζει με το φως και το σκοτάδι, δημιουργεί χρωματικά παιχνίδια για όλες τις ώρες, μέρα και νύχτα. Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για τις σκιές, αλλά και για το ρουζ. 

Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε; Να φροντίσουμε να ανανεώνουμε το μακιγιάζ μας κάθε τόσο και να επενδύσουμε σε κλασικές, σταθερές αξίες, με προϊόντα που ταιριάζουν στο μπουντουάρ μας, αλλά και στην τσάντα μας. Αντί να ζαλίζεστε από τις χρυσόσκονες και τις ασημόσκονες, γιατί δεν εστιάζετε το βλέμμα σας σε κάτι πιο γήινο και υγιές, έτσι για αλλαγή;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com