H ελληνική μόδα ταξιδεύει

greek-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Η ελληνική μόδα ανοίγει φτερά και γίνεται αναγνωρίσιμη από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη. Της Σάντυς Τσαντάκη.

Κάποτε γνωρίζαμε αποκλειστικά λίγα εγχώρια ονόματα που είχαν κατορθώσει να λανσάρουν τη δική τους ταυτότητα στην παγκόσμια βιομηχανία του στιλ. Χρυσές επωνυμίες όπως Jean Desses, James Galanos και Yannis Tseklenis για να δούμε ντραπέ πατρόν, πρωτότυπα εμπριμέ, μια ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας σε παράλληλη αναμετάδοση με τις παγκόσμιες τάσεις.

Και ύστερα εμφανίστηκαν σχεδιάστριες όπως η Sophia Kokosalaki, σήμερα η Mary Katrantzou, που επεξεργάζεται και αποθεώνει την τρισδιάστατη δυναμική των μοτίβων που γεννιούνται στο ατελιέ της, για να περπατήσουν στις σημαντικότερες παγκόσμιες διοργανώσεις.

Με τα ρούχα του καλοκαιριού ή το resortwear να δυναμώνει όλο και περισσότερο, καθώς και νέα brands ανακάλυψαν τη δυναμική ενός αιώνιου καλοκαιριού που ταξιδεύει μέσα από αιθέρια υλικά, θα δούμε τις Zeus+Dione αλλά και το brand Ancient Kallos από τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον Δημήτρη Ντάσσιο και την Evi Grintella Shirtdess, να τοποθετούνται στις πιο ιδιαίτερες μπουτίκ του εξωτερικού αλλά και στα πλέον ανταγωνιστικά σημεία πώλησης στο Ίντερνετ.

Κάτι αλλάζει; Eυτυχώς, ναι. Η ελληνική μόδα δεν πηγαίνει πλέον μόνο στα μπουζούκια, φοράει λευκό και μπλε, πετάει τις παγιέτες και τα φθηνά υλικά μακριά και ξαναγεννιέται με το ελληνικό φως να την λούζει για να μην επιστρέψει στις φθηνές απομιμήσεις του παρελθόντος ποτέ ξανά.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com