Μήπως ήρθε η στιγμή να πετάξετε το κονσίλερ;

konsiler-matia1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Yπήρχε μια εποχή που ήταν in. Και τώρα που άλλαξε και εμπλουτίστηκε η ορολογία της μόδας, εμείς μπορούμε απλώς να ζήσουμε και χωρίς….γόμα.

Δεν είναι μόνο ότι το είχαμε παρακάνει. Γιατί χτίζαμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια με υγρό κονσίλερ σε τέτοιο βαθμό, που γίνονταν λευκοί. Και η αντίθεση μπορεί να είναι χειρότερη, ειδικά όταν θέλουμε να καλύψουμε κάτι με υπερβολή.

Η νέα τάση στο μακιγιάζ θέλει το δέρμα μας να αναπνέει, να γυαλίζει, να έχει ατέλειες. Μπορούμε να δημιουργούμε το απαραίτητο εφέ με τις σκιάσεις, να προσθέτουμε και να αφαιρούμε, να μπερδεύουμε πούδρα με άλλη πούδρα, να βάζουμε ρουζ και τερακότα, αλλά το κονσίλερ κορίτσια, μπαίνει διακριτικά, όχι με μίσος.

Και αν καταφέρουμε να το εξαφανίσουμε τελείως, ακόμη καλύτερα. Για να σταματήσουμε να βλέπουμε νεαρά κορίτσια και γυναίκες, παστωμένες με μπεζ, λευκές αποχρώσεις στη μύτη, κάτω από τα μάτια, συχνά ακόμη και πάνω από τα χείλη, με την ψευδαίσθηση ότι έχουν σβήσει το πέρασμα του χρόνου, σπυράκια, κοκκινίλες, ερεθισμούς, σημάδια. Μήπως η σωστή ενυδάτωση είναι η μόνη λύση;

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com