Πόσες αντιγραφές αντέχει το ντιζάιν;

copies-3
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Αν το ντιζάιν αναζητά καινοτόμες ιδέες, οι καταναλωτές δείχνουν ότι δεν έχουν καμία διάθεση να αποχωριστούν τα μπεστ-σέλερ του παρελθόντος.

Κι επειδή δεν είναι εποχή για έξοδα και σπατάλες, μπορούμε πάντα να ανατρέξουμε σε λευκώματα, βιβλία, μουσεία, βιτρίνες με θέα στο απόλυτο ντιζάιν, για να επιλέξουμε κάτι που μας αρέσει και να αναζητήσουμε την καλύτερη του εκδοχή.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κόπια. Αν και υπάρχουν μικρές εταιρείες παραγωγής αλλά και εργοστάσια ή καταστήματα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, που αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν κάτι που μοιάζει εξαιρετικά οικείο στην αισθητική μας.

Αντί λοιπόν να υποταχτούμε στην ομοιομορφία της πλαστικής καρέκλας και της ξύλινης τραπεζαρίας, μπορούμε να σκεφτούμε ένα αντικείμενο πόθου, όπως μια κουνιστή πολυθρόνα, μια καρέκλα από πλέξιγκλας ή ακόμη και ένα ξύλινο παγκάκι με μινιμαλιστική προσέγγιση και να το αποκτήσουμε ακόμη και αν δεν έχει υπογραφή ή σήμα προέλευσης. Αρκεί να μας αρέσει. Και να μη φωνάζει …αντιγραφή.

ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΝΤΑΚΗ
www.sandytsantaki.com